sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Jandarmii arădeni au un nou „coleg”: un câine de serviciu specializat în căutare/prelucrare urme

  de Special Arad | 11 august 2020, 1:48 PM | Știri Arad

  0

  Un nou câine de serviciu, din rasa Malinois Ciobănesc Belgian, este în dotarea Jandarmeriei Arad. S-a născut la Centrul Chinologic din Sibiu în urmă cu opt luni, unde a urmat un curs de predresaj. În urma evaluării inițiale efectuate la Sibiu, s-a constatat că patrupedul are aptitudini în căutarea și prelucrarea urmelor.

  În perioada următoare câinele de serviciu va urma o etapă de acomodare cu conductorul său, iar apoi va intra în etapa de dresaj pe specialitatea căutare/prelucrare urme.

  Va fi folosit în misiunile de căutare – salvare persoane dispărute, în misiunile de patrulare intervenție și în orice altă misiune care implică căutare de persoane sau bunuri după miros.

  În prezent, efectivul canin al Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad numără șase animale de serviciu specializate în patrulare intervenție și căutare/prelucrare urme.

  În continuare, Jandarmeria Arad va face demersuri pentru dotarea cu încă cinci câini de serviciu specializați în detectare explozibili, detectare droguri și căutare/prelucrare urme. De-a lungul timpului, câinii de serviciu si-au demonstrat eficiența în executarea cu succes a misiunilor din competența Jandarmeriei Române, fiind considerați parteneri de nădejde.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.