joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Iustin Cionca: „Banii din amenzile celor care distrug drumurile județene să fie folosiți pentru repararea daunelor”

  de Special Arad | 23 martie 2021, 11:23 AM | Politikos

  1

  Comunicat. Legea care reglementează amenzile acordate pentru depășirea tonajului pe drumurile județene este o lege proastă, pentru că banii colectați din amenzile celor care distrug drumurile nu pot fi folosiți pentru repararea pagubelor produse – este de părere președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca. Unii transportatori depășesc intenționat tonajul și distrug drumul, aproape fără niciun fel de consecințe. Amenzile sunt aplicate de Consiliul Județean, dar ele merg în bugetul primăriilor comunale și, de cele mai multe ori, nu sunt încasate. Deci, Consiliul Județean, care modernizează drumurile din fonduri proprii sau fonduri europene, face investiția, suferă paguba, dar nu este despăgubit și nu primește de la transportatori nici măcar banii de amenzi, să îi poată investi în reparații sau modernizări, acolo unde este cazul.

  „În cazul drumurilor naționale nu funcționează același sistem. Acolo amenzile sunt încasate de administratorul drumului, spre deosebire de drumurile județene, unde banii din amenzi nu merg la Consiliul Județean. Asta deși noi cheltuim banii pentru investiție, noi cumpărăm cântarele cu care controlăm transportatorii, noi plătim salariile celor care realizează controlul și, în final, noi reparăm, din banii Consiliului Județean, drumurile distruse de transportatorii care nu respectă legea”, a completat Iustin Cionca.

  Președintele Consiliului Județean Arad a solicitat tuturor președinților din vestul țării și Uniunii Naționale a Consiliilor Județene o poziție comună pe acest subiect.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Banii risipiti prin folosirea necugetata si nejustificata a combustibilului cum îi recuperati?
   Am fi curiosi care este punctul dvs de vedere?
   Impreuna cu mai multi aradeni am adunat probe care dovedesc faptul ca angajatii dvs isi bat joc de banul public.
   Aici nu este vorba de nerespectarea legii?

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.