sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Iustin Cionca: „Ajutăm crescătorii de animale să își vândă marfa pe bursă”!

  de Special Arad | 27 august 2021, 4:09 PM | Administraţie

  0

  Comunicat. Consiliul Județean Arad va oferi un sprijin concret pentru crescătorii de animale din județul Arad, prin facilitarea accesului lor pe bursa de animale. Consiliul a devenit partener al Asociației pentru Modernizarea și Dezvoltarea Echilibrată a Agriculturii (AMDEA) în sprijinirea crescătorilor de animale din județul Arad. Prin acest acord se asigură accesul tuturor crescătorilor de animale din județul Arad la platforma on-line www.boorsa.ro și dezvoltarea afacerilor pentru crescătorii de animale.

  „Ca urmare a închiderii târgurilor și oboarelor de animale, a situației de urgență pandemicăprovocată de virusul SARS CoV 2, crescătorilor de animale din județul Arad, și nu doar lor, le este interzisă deplasarea în vederea valorificării animalelor deținute. Acest lucru afectează afacerile lor. Implementarea proiectului la nivel local constituie o alternativă viabilă, oferită de către Consiliul Județean Arad tuturor crescătorilor de animale din județ, pentru perioada când târgurile și oboarele pentru animale sunt interzise. Crescătorii de animale de pe raza județului Arad, fără discriminare, își vor putea valorifica animalele prin licitație publică pe platforma www.boorsa.ro”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJA.

  Încheierea acestui acord și colaborarea dintre semnatari va duce la atingerea obiectivului comun de realizare a proiectului BOORSA AGROZOOTEHNICĂ – HUB ZONAL ARAD, respectiv vânzarea on-line a animalelor în viu prin intermediul platformei www.boorsa.ro.

  În cadrul acestui parteneriat, Consiliul Județean Arad urmează să susțină acțiunile inițiate de AMDEA, pentru organizarea și promovarea BOORSEI AGROZOOTEHNICE la nivelul județului Arad. Consiliul Județean Arad va sprijini organizarea, promovarea și desfășurarea de întâlniri între toți factorii locali, interesați de accesul la BOORSA AGROZOOTEHNICĂ și anume crescătorii de animale, medicii veterinari, abatoarele autorizate, transportatorii autorizați sanitar-veterinar, reprezentanții locali APIA, Direcția Agricolă Județeană și/ sau Camera Agricolă. Conform acordului de Parteneriat, Consiliul Județean Arad nu va aloca sume în bugetul Județului Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.