Iulie 2021 a fost cea mai caldă lună înregistrată vreodată pe Pământ

  de - | 14 august 2021, 8:44 AM | Internaţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Luna iulie a anului 2021 a depășit toate recordurile și a devenit cea mai caldă lună înregistrată vreodată pe planeta Pământ, transmite Agenția Națională Oceanică și Atmosferică din Statele Unite. Conform agenției, recordul dramatic este o consecință a crizei climatice care afectează planeta.

  „Aici, primul loc este cel mai rău”, a declarat într-un comunicat şeful NOAA, Rick Spinrad. „Luna iulie este în general luna cea mai caldă a anului, dar luna iulie 2021 s-a autodepăşit, devenind luna iulie şi în general luna cea mai caldă înregistrată vreodată”. a adăugat el. „Acest nou record se adaugă traiectoriei îngrijorătoare şi deranjante pe care criza climatică a plasat globul”, a adăugat el.

  Temperatura globală la suprafaţa planetei a fost mai ridicată cu 0,01 grade Celsius faţă de precedenta lună iulie cea mai caldă, în 2016 (la egalitate cu lunile iulie din 2019 şi 2020). Înregistrările privind temperaturile au început în urmă cu 142 de ani, a precizat NOAA, citată de Agerpres.

  Serviciul european Copernicus privind schimbarea climatică (C3S) a estimat la rândul său săptămâna trecută că luna iulie 2021 a fost a treia cea mai caldă lună iulie înregistrată pe Pământ. Este însă un lucru frecvent ca raportările agenţiile să prezinte mici diferenţe în datele lor.

  Citește mai mult pe Digi24.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.