sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Iubirea la oameni” și „Povestea porcului” – oferta de weekend la Teatrul Clasic „Ioan Slavici”

  de Special Arad | 16 februarie 2022, 6:12 PM | Cultură

  0

  „Dacă iubiți teatrul și vă plac poveștile bine spuse, atunci sfârșitul acestei săptămâni poate fi pentru dumneavoastră unul… inspirat. Și asta pentru că, arădenii se pot bucura în weekendul care urmează, de două demersuri teatrale interesante și tentante”, anunță Teatrul Clasic „Ioan Slavici”.

  Spectatorii trecuți de 16 ani pot alege să urmărească una dintre montările de succes ale Teatrului Clasic. Este vorba despre „Iubirea la oameni”, de Dmitri Bogoslavski, în regia lui Vlad Massaci, spectacol care se joacă, în Sala Studio, atât sâmbătă, 19 februarie, cât și duminică, 20 februarie, de la ora 18.00.

  „Dmitri Bogoslavski își plasează acțiunea într-o mică localitate din Rusia zilelor noastre, unde toți locuitorii se cunosc și unde problemele importante se dezbat la cârciuma satului. Liușka duce de ani de zile o viață plină de amar și de greutăți de tot felul. Ea este căsătorită cu un bărbat alcoolic, posesiv și violent și are un copil cu grave probleme de sănătate. Serghei, polițistul din localitate o iubește pe Liușka de ani de zile și toată lumea știe acest lucru. Kolia, soțul bețiv al femeii dispare fără urmă și nimeni nu bănuiește că, în realitate, el a fost ucis chiar de Liușka. După ce-și ucide bărbatul, Liușka se căsătorește cu Serghei. Dar, nici această căsătorie nu-i va aduce fericirea la care ea speră, pentru că fantomele trecutului nu-i dau pace”, spun creatorii spectacolului.

  Spectacolul „Iubirea la oameni” este un bun prilej de (re)întâlnire cu actorii: Zoltan Lovas, Carmen Vlaga-Bogdan, Oltea Blaga, Andrei Elek, Liliana Balica, Mariana Tofan, Alex Popa, Cecilia Lucanu-Donat, Robert Pavicsits și Roxana Sabău.

  Nici cei mai mici dintre spectatorii arădeni nu au fost uitați. Pentru ei, Trupa Marionete prezintă duminică, 20 februarie, de la ora 11:00, pe scena Trupei Marionete, spectacolul „Povestea porcului”, în regia lui Cristian Mitescu. Este vorba despre un spectacol în care se întâlnesc inspirat umorul, muzica antrenantă și virtuozitatea și talentul actorilor-marionetiști: Adina Doba, Izabela Cotescu, Oana Rogojină, Sorin Dorobanțu și Cristian Bordaș.

  Vă reamintim că accesul în sălile de spectacol este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, respectiv persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore. Măsura se aplică tuturor spectatorilor cu vârsta peste 12 ani. Participarea publicului este permisă până la 30% din capacitatea maximă a sălii, cu purtarea obligatorie a măștii de protecție.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.