sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Italia declară stare de urgenţă din cauza migranţilor. Acesta va fi susținută cu 5 milioane de euro

  de - | 12 aprilie 2023, 8:08 AM | Internaţional

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Starea de urgenţă din Italia va fi susţinută de o finanţare iniţială de 5 milioane de euro, precizat Ministerul pentru Protecţia Maritimă şi Civilă, şi va dura şase luni, potrivit Hotnews.ro.

  „Să fie clar, nu noi rezolvăm problema, soluţia poate depinde doar de o intervenţie responsabilă din partea Uniunii Europene”, a declarat Nello Musumeci, ministrul Protecţiei Civile.

  Măsura va permite guvernului de dreapta al Giorgiei Meloni să îi repatrieze mai rapid pe cei care nu au voie să rămână în Italia, sporind ordinele de identificare şi expulzare, a declarat o sursă guvernamentală.

  Guvernul, aflat la putere din octombrie, s-a angajat să limiteze imigraţia în masă, dar aproximativ 31.300 de migranţi au sosit în Italia până în prezent în 2023, arată datele Ministerului de Interne, în creştere de la aproximativ 7.900 în aceeaşi perioadă a anului trecut.

  Luni, Paza de Coastă a condus operaţiunile de salvare care au implicat două ambarcaţiuni care transportau în total 1.200 de persoane, iar grupurile de caritate s-au alăturat, de asemenea, eforturilor de a salva vieţi pe mare.

  În urma unui naufragiu mortal în largul regiunii Calabria din sudul Italiei la sfârşitul lunii februarie, Meloni a îndemnat Uniunea Europeană să facă mai mult pentru a opri imigraţia ilegală, în timp ce a înăsprit pedepsele cu închisoarea pentru traficanţii de persoane.

  „Este corect ca Ministerul de Interne şi instituţiile să aibă puteri speciale pentru a aborda şi gestiona un fenomen complex care pune la grea încercare unele regiuni din sud”, a declarat guvernatorul Calabriei, Roberto Occhiuto.

  Sursa: Hotnews.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.