ISU atenționează că județul Arad va fi următoarele zile sub cod galben de caniculă

  de Special Arad | 6 august 2022, 10:35 AM | Știri Arad

  0

  Urmează zile cu temperaturi ridicate, atrage atenția ISU Arad. Codul galben a fost emis în județul Arad pentru intervalul 6-9 august.

  În următoarele zile, valul de căldură se va extinde și va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatura-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

  Cum să faceți față căldurii?

  – beți suficientă apă pentru a vă hidrata corespunzător;

  – purtați pălării de soare, haine lejere de culori deschise;

  – evitați, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare;

  – consumați fructe și legume proaspete.

  În perioadele caniculare și de secetă prelungită folosirea focului deschis pentru arderea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă.

  Persoanele care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate vor fi sancţionate contravenţional, conform legislaţiei în vigoare.

  Nu uitaţi! Printr-un comportament preventiv, protejaţi viaţa, bunurile materiale și mediul înconjurător!

  Anunțați în cel mai scurt timp orice situaţie care poate pune în pericol viaţa unui cetăţean sau a dumneavoastră la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.