vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  ISU atenționează că județul Arad va fi următoarele zile sub cod galben de caniculă

  de Special Arad | 6 august 2022, 10:35 AM | Știri Arad

  0

  Urmează zile cu temperaturi ridicate, atrage atenția ISU Arad. Codul galben a fost emis în județul Arad pentru intervalul 6-9 august.

  În următoarele zile, valul de căldură se va extinde și va persista, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatura-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 37 de grade.

  Cum să faceți față căldurii?

  – beți suficientă apă pentru a vă hidrata corespunzător;

  – purtați pălării de soare, haine lejere de culori deschise;

  – evitați, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare;

  – consumați fructe și legume proaspete.

  În perioadele caniculare și de secetă prelungită folosirea focului deschis pentru arderea vegetației uscate sau a resturilor vegetale este interzisă.

  Persoanele care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate vor fi sancţionate contravenţional, conform legislaţiei în vigoare.

  Nu uitaţi! Printr-un comportament preventiv, protejaţi viaţa, bunurile materiale și mediul înconjurător!

  Anunțați în cel mai scurt timp orice situaţie care poate pune în pericol viaţa unui cetăţean sau a dumneavoastră la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.