marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  ISU Arad: Echipajul nostru nu a fost atacat de proprietarul locuinței, la intervenția de la Fiscut

  de Ioana Costaș | 23 septembrie 2023, 2:57 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  (foto: Facebook/Pompieri Voluntari Șagu)

  ISU Arad precizează, referitor la intervenția de la Fiscut de vineri seara, că echipajul de pompieri nu a fost atacat cu cuțitul de către proprietarul locuinței care a luat foc.

  „Primul echipaj ajuns la locul intervenției a fost cel al SVSU Șagu, serviciu voluntar care are asigurată permanență la sediul și poate răspunde operativ la orice solicitare. De altfel, apelul a fost făcut prima dată la SVSU Șagu și apoi pe serviciul 112. Din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad s-a deplasat o autospeciala de stingere cu un echipaj format din 5 pompieri și o autospecială de primă intervenție cu 1 ofițer (comandantul detasamentului care executa serviciul se șef tură). În momentul sosirii echipajului incendiu era deja lichidat de către SVSU Șagu, în incendiul arzând doar niște haine și parțial un obiect de mobilier. Echipajul ISU Arad NU a fost atacat de către proprietarul locuinței sau de către alte persoane”, au transmis reprezentanții ISU Arad.

  De asemenea, și IPJ Arad a intervenit pe subiect, precizând următoarele: „În seara zilei de 22 septembrie, în jurul orei 23:05, prin 112 a fost sesizat un posibil incendiu, la un imobil al unui bărbat de 47 de ani, din localitatea Fiscut (comuna Șagu). La fața locului s-a deplasat un echipaj al SVSU Șagu, pentru a stinge incendiul, însă pompierii nu au putut pătrunde în casă, ușa fiind închisă. La scurt timp a ajuns un echipaj de poliție, care a convins bărbatul să deschidă ușa. Pompierii voluntari au pătruns în incintă și au stins focul, fiind vorba despre haine incendiate într-o sobă improvizată. În urma controlului corporal, asupra bărbatului a fost găsit un cuțit, care a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor. Bărbatul a fost transportat la secția psihiatrie a Spitalului Județean, din cauza stării sale, funcție de concluziile medicale urmând a fi luate măsuri de urmare”.

  Pompierii voluntari din Șagu au precizat, într-o postare pe Facebook, că nu au putut interveni pentru lichidarea incendiului care mistuia casa deoarece proprietarul locuinței i-a amenințat cu un cuțit, încercând în acest fel să-i împiedice să acționeze. „Proprietarul casei a acționat la stoparea intervenției noastre prin atacarea forțelor de intervenție cu un cuțit, dar a fost imobilizat și scos din casă în scurt timp de către noi și echipajul de poliție. Incendiul a fost lichidat cu succes în scurt timp, reușind să salvăm și un cățeluș”, au mai dezvăluit pompierii voluntari din Șagu.

   

  Citește și: Pompierii, atacați cu cuțitul la Fiscut. Salvatorii încercau să stingă un incendiu pornit intenționat de atacator

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.