Update 3ISU a reușit să rezolve problemele din Bârzava, dar la Nădlac echipajele încă se chinuie să scoată apa din 10 gospodării și de pe mai multe străzi

  de Special Arad | 4 iunie 2019, 5:55 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  5

  Ploaia torențială din această zi a dus la blocarea Drumului Național 7 și a Drumului Național 79A, partea carosabilă fiind inundată și, în unele locuri, blocată și de copaci doborâți.

  Echipele SDN Arad intervin pe DN 7, între localitățile Vărădia de Mureș și Nicolae Bălcescu, pentru asigurarea scurgerii apei de pe carosabil și în vederea curățării drumului de materialele aduse de viitură în urma unor ploi torențiale. Partea carosabilă este traversată de o peliculă de apă în grosime de 5-10 cm.

  Echipele SDN Arad intervin și pe pe DN 79A, Gura Văii – Gurahonț, pentru a elibera partea carosabilă de copacii doborâți de vânt și de materialele antrenate de apă de pe versanți in urma unei ploi torențiale și pentru a asigura scurgerea apei de pe drum.

  Circulația se desfășoară îngreunat, pe o singură bandă, existând porțiuni de carosabil acoperite de pelicule de apă de 10-20cm.
  Se estimează reluarea circulației în condiții normale în jurul orei 20:00/04.06.2019.

  UPDATE (ora 19:40)

  Ploaia torențială continuă să producă pagube.

  La Bârzava, două famili au fost evacuate din case din cauza inundațiilor. Aceleași probleme sunt și în localitățile Hontișor și Gura Văii. Pompieri sunt deja la fața locului.

  „Urmare a fenomenelor meteorologice periculoase din ultimele 6 ore, Detașamentul de Pompieri Sebiș și Secția Bârzava execută misiuni de evacuare a apei, recunoaștere și evacuare persoane în localitățile Hontișor, Gura Văii, Bârzava”, anunță ISU Arad.

  UPDATE (ora 21:25)

  La aceasta oră se intervine doar în localitatea Bârzava pentru evacuarea apei din anexe și case. Se acționează cu 3 ofițeri, 20 de subofițeri, două motopompe de capacitate medie și cinci de capacitate mică, anunță ISU Arad. Echipajul plecat în sprijin de la Detașamentul Ineu încă nu a ajuns.

  UPDATE (5 iunie, ora 08:00)

  În comuna Bârzava, intervențiile au fost finalizate în jurul orei 03.30. Forțele au fost retrase în subunitate. A fost evacuată apa din toate imobilele. Azi echipajele de la ISU vor mai face o recunoaștere pe teren.

  La aceasta oră se intervine în orașul Nădlac cu un modul de pompare de mare capacitate în sprijinul SVSU Nădlac. SVSU Nădlac intervine cu utilaje și motopompe. A fost solicitat în sprijin și SVSU Șeitin. În Nădlac, 10 gospodari și mai multe străzi sunt afectate.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. La Nădlac nu sunt numai 10 gospodării afectate , ați fost eronat informați . Primarul in funcție dezinformează voit , deoarece el a promis din campanie că se vor ocupa de problema șanțurilor , problemă moștenită de mulți ani . Se știa de această problemă și totuși nu s-a făcut nimic , mai bine cheltuie acum pe intervenți și oamenii suferă pe neglijența lor …cine va plătii pentru igrasia din pereți și disconfortul creat ???!

   --1 voturi
   +1
   -1
   • Stimabile, acum 3 ani mi-am luat (si) casa la “tara” . Primu’ lucru a fost refacerea santului de pe langa drum. Fostii proprietari l-au astupat. Escavarea costa 150 lei/ora. Daca ai bani. Daca nu la manuta ca de aia ai doua!
    Problema romanului este ca asteapta sa vina sa-i faca altu’ tot!
    Faptul ca Nadlacu’ arata ca o comuna la 30 de ani dupa caderea comunismului ne arata nivelul de educatie al populatiei de acolo!
    Mai bine taceai frate, mai ales ca sunteti si “oras” de granita!

    +3 voturi
    +1
    -1
  2. … acel “sant “pe care l-ai refacut trebuie sa comunice cu restul retelei de “santuri”.Apa colectata acolo trebuie sa urmeze un traseu stabilit pentru a putea fi evacuata.Cand ai cumparat casa ai intrebat daca exista un sistem de colectare a apelelor meteorice, ai intrebat daca exista o retea viabila pentru apele pluviale?Aceasta retea trebuie sa fie separata de reteaua de canalizare a apelor uzate menajere.Nu cred ca aveti asa ceva acolo.Degeaba faci ce faci, daca nu ai suportul necesar.Poti curata acel “sant” de cate ori doresti.Chestiunea nasoala este ca toti pun carul in fata boilor.

   0 voturi
   +1
   -1
   • Exista sant in tot satu’ ca-n orice localitate din ruralu’ romanesc unde drumu-i mai sus decat locuintele. Numa’ ca, fiecare cum il taie capu’ si-l astupa.
    “reteaua” este separata de cea de canalizare pentru ca, nu poti vorbi de canalizare in majoritatea satelor romanesti.
    “Sarmanii” primari sa c…a pe ei de 30 de ani s-o aduca. Nu-i usor cand ai fonduri europene la dispozitie! Planurile trebuiesc facute cu cap! Mai usor este sa faci campanie impotriva U.E. !

    In Nadlac in schimb, oras cu staif, ar trebui ca fiecare ulita sa aiba asfalt, canalizare etc. Din imagini reiese ca-s la nivelul satelor din Sudan sau mai rau!

    +1 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.