ISU a avut 138 de intervenții de Paști, peste o sută fiind ale echipajelelor SMURD





În perioada minivacanței prilejuite de Sărbătorile Pascale Ortodoxe (14.04 – 17.04.2023), peste 130 de pompieri arădeni s-au aflat, zilnic, la datorie, pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor, anunță Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Arad.
Astfel, pe parcursul celor patru zile, în județul Arad, pompierii salvatori au intervenit pentru gestionarea a 138 de intervenții în situații de urgență. Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 106 solicitări.
• Citește și: Câți arădeni au exagerat cu mâncarea și băutura, ajungând la Urgențe de Paști
Totodată, în perioada de referință, salvatorii au intervenit pentru stingerea a opt incendii, precum și în alte 15 intervenții în sprijinul comunităților cum ar fi: deblocarea persoanelor și a animalelor, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor și verificări ale concentrației de oxigen din secțiile ATI.
Din totalul celor opt incendii care s-au produs în această perioadă, cinci au fost înregistrate la case/anexe gospodărești, două la vegetație uscată și resturi menajere, iar unul la un mijloc de transport. Incendiile au fost localizate și lichidate prompt de către pompieri, în urma acestora rezultând strict pagube materiale.
De asemenea, în Noaptea de Înviere, între orele 22:00 – 03:00, pompierii arădeni au desfășurat nouă misiuni pentru asigurarea măsurilor de prevenire și intervenție în cazul producerii unui incendiu, precum și acordarea asistenței medicale de urgență, pe durata slujbelor religioase, în apropierea lăcașelor de cult unde, a participat un număr mare de credincioși.
„Pe această cale dorim să mulțumim cetățenilor care au înțeles și au ținut cont de sfaturile noastre, astfel încât sărbătorile pascale să nu fie umbrite de incendii de amploare sau de alte evenimente care să le poată pună viața în pericol.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.
Nu uitați!
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play”, anunță ISU Arad.
Comentariile portalului
din pacate nu este doar o poveste…este cosmarul realitatii in care ne regasim foarte multi…
Parasca a fost profesor pentru sute, poate chiar mii de politisti din intreaga lume. Ce cauta el in politica?
Nu se potriveste absolut deloc aceasta apropiere politica - biserica. De ce nu a fost reprezentat Aradul de un doctor bun sau de un profesor de calitate sau un inginer (...)