Isterie online: 5.000 de oameni cer „dreptate pentru Jack”, câinele împușcat de Remus Nistor

  de Special Arad | 6 februarie 2016, 3:32 PM | Animal Special | Naţional

  0

  Cazul labradorului Jack, împuşcat de un orădean de 32 de ani pentru un simplu motiv că s-a apropiat de gardul său, a stârnit revoltă în întreaga ţară.

  La scurt timp după ce ştirea a apărut în presă, a apărut o petiţie pe internet în care oameni din toată ţara, militanţi pentru drepturile animalelor şi nu numai, cer pedepsirea aspră a vinovatului.

  „Cerem dreptate pentru Jack, labradorul împuşcat cu sânge rece de un orădean. Este incredibil ca într-o ţară europeană să vedem zilnic ştiri referitoare la maltratarea animalelor de companie. Clipurile în care câinii şi pisicile suferă abuzuri din partea oamenilor (cum s-a întâmplat în cazul celor 3 tineri care au tăiat coada unui câine) distribuite pe reţelele de socializare sunt numeroase şi arată că făptuitorii nu se tem de aplicarea legii care este oricum mult prea blândă faţă de actele lor de cruzime. (…) Cerem anchetarea de urgenţă a cazului şi aplicarea pedepsei maxime”, se arată în textul postat pe site-ul petitieonline.com, intitulat „Dreptate pentru Jack, labradorul împuşcat de un orădean”.

  Oamenii sunt cu atât mai revoltaţi cu cât câinii din rasa labrador nu sunt deloc violenţi, ci dimpotrivă. Inteligenţi şi dinamici, aceşti câini sunt folosiţi adesea în asistenţa persoanelor suferinde, scrie e-bihoreanul.ro.

  Sâmbătă, după prânz, la o zi de la lansare, petiţia strânsese deja peste 5.300 de semnături şi 440 comentarii de la internauţi din Oradea, din alte oraşe din ţară precum Cluj, Bucureşti, Arad, Iaşi sau Constanţa, dar şi din străinătate. Oamenii condamnă vehement gestul ucigaşului câinelui.

  Orădeanul care l-a împuşcat pe Jack se numeşte Mag Nistor Remus şi are 32 de ani.

  labrador_ucis_

  După cum BIHOREANUL a arătat, câinele a fost împuşcat joi, după ce stăpânul său, Raul Buhoş, l-a scos la plimbare în Cartierul Soarelui, unde locuieşte. Lăsat liber pe un câmp din apropiere, Jack s-a apropiat prea mult de gardul ucigaşului său şi a fost ucis fără milă cu o puşcă cu aer comprimat pentru care proprietarul nici măcar nu avea autorizaţie. „Cercetările sunt efectuate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.