Notele Bătrânei Doamne! UTA – Sepsi 1-0. Evaluarea jucătorilor echipei UTA conform Special Arad

  de Lucian Dănilă | 6 February 2022, 5:51 PM | Recomandările editorilor | Sport

  1

  Victorie după o pauză de zece meciuri, victorie la primul meci al lui Ionuț Badea pe banca tehnică a arădenilor, victorie obținută după un meci în care UTA a ratat din nou foarte mult, mai ales în prima repriză.

  Este cea de-a treia victorie la rând pe teren propriu în fața celor de la Sepsi, echipă pe care UTA a depășit-o din nou în clasament în urma meciului de ieri. Badea a reușit unele schimbări de așezare, cele ale lui Roger și Miculescu fiind cele care aveau să aducă și victoria.

  Erico a revenit printre titulari și, cu excepția greșelii din finalul primei reprize, brazilianul a reușit un joc excelent. Badea a surprins și cu introducerea pe final de meci a lui Pătlăgică, acesta fiind la debutul în Liga 1.

  A fost o victorie după un meci în care raportul șuturilor pe poartă a fost 7-0 pentru arădeni!

  NOTELE JUCĂTORILOR ȘI ANTRENORULUI BĂTRÂNEI DOAMNE

  Florin Iacob – 6,5 – Fără nicio minge grea pe spațiul porții, Iacob s-a remarcat mai mult la jocul de picior și acea ieșire la picioarele lui Aganovic. Altfel, Sepsi nu a expediat niciun șut pe poartă.

  Rolandas Baravykas – 6 – Un joc bun din punct de vedere defensiv deși a avut o sarcină destul de grea să-l marcheze pe rapidul Ștefănescu. Din punct de vedere ofensiv, ca și la alte meciuri, Baravykas a urcat mult prea puțin și nu a pus niciun pericol asupra careului lui Niczuly.

  Erico Da Silva – 7,5 – Revenire aproape perfectă a brazilianului în centrul apărării grupării arădene. Titularizat lângă Benga, Erico a fost stăpânul careului arădean, zonă în care nu a pierdut niciun duel direct. A avut o singură greșeală, una care a fost foarte aproape să se vadă pe tabela de marcaj, la acea minge pierdută în fața lui Ștefănescu în minutul 45, fază încheiată cu ratarea uriașă a lui Luckassen.

  Alexandru Benga – 8 – După evoluția slabă contra Rapidului, Benga a făcut un joc impecabil ieri împotriva celor de la Sepsi. A dominat spațiul aerian și nu a pierdut niciun duel cu adversarii săi.

  Evgheny Shlyakov – 7 – Joc defensiv foarte bun al rusului, cu câteva urcări periculoase în ultima treime adversă.

  Idriz Batha – 7,5 – Joc foarte bun al albanezului, care încă de la meciul cu rapid arată că și-a revenit la forma pe care ne-a arătat-o la startul campionatului. A recuperat foarte multe mingi la centrul terenului, a inițiat multe dintre atacurile Bătrânei Doamne și chiar a ajuns și la finalizare, dar șutul său a fost reținut de Niczuly.

  David Miculescu – 8 – Meciul numărul 50 pentru Miculescu în LIga 1. A fost mutarea inspirată a lui Ionuț Badea. Folosit la început într-un rol de extremă dreaptă, de unde a venit cu câteva pătrunderi în careul lui Niczuly, unele încheiate cu șut la poartă sau centrări, David a fost introdus vârf de atac după schimbarea lui Leukzemis. Schimbarea s-a dovedit foarte inspirată, acesta reușind să marcheze unicul gol al meciului, o realizare de vârf autentic.

  Desley Ubbink – 7,5 – La primul său meci cu banderola de căpitan pe mână, Ubbink a avut o nouă evoluție solidă. Pasa sa spre Leukzemis la ratarea uriașă a acestuia a fost una de manual. Pe lângă jocul colectiv foarte bun, Ubbink s-a remarcat printr-un joc de recuperare foarte bun. A încasat un cartonaș galben care-l va ține în tribune la meciul cu CFR.

  Roger Jr. – 8,5 – Brazilianul a demonstrat tuturor că deși a semnat cu CFR, echipă la care va juca începând din vară, rămâne un profesionist care dă totul pe teren pentru echipa sa. A creat foarte mult pericol la poarta lui Niczuly, a recuperat multe mingi și a fost cel care a generat faza înscrierii unicului gol al partidei, după o recuperare la centrul terenului. A fost fără teama de a greși cel mai bun jucător al partidei.

  Filip Dangubic – 7 – Fără prea multe realizări, Filip a fost o rotiță extrem de importantă în angrenajul lui Badea. A depus un efort fantastic și a câștigat foarte multe dueluri mai ales în zona mediană. A ajuns de câteva ori și la finalizare, dar fie șutul său cu stângul a fost prea slab, fie mingea a întâlnit în traiectoria sa spatele lui Mitrea.

  Karolis Laukzemis – 5 – Lituanianul a fost veriga slabă a echipei. Deși a avut două ocazii, dintre care una imensă, acesta nu a reușit să spargă gheața nici la al treilea său meci pentru UTA. Foarte lent, a pierdut foarte multe mingi în fața apărătorilor celor de la Sepsi.

  Philip Otele – 8 – În doar jumătate de oră a devenit noul idol al tribunelor de la Arad. Viteză fantastică la plecarea de pe loc și o tehnică foarte bună, lovirea mingii foarte bună cu ambele picioare dar și forța arătată în duelurile directe cu Fofana au făcut să fie unul dintre cei mai aplaudați jucători ai partidei la meciul său de debut pentru UTA.

  Ionuț Badea – 8,5 – Schimbările de ordin tactic, dar și inspirația folosirii lui Miculescu ca vârf de atac, a trimiterii lui Otele și chiar a lui Pătlăgică în teren, faptul că l-a titularizat pe Erico și că a avut curajul să schimbe căpitanul, sunt mișcări care în cele din urmă au dus la o evoluție foarte bună a echipei la debutul său, evoluție încheiată cu prima victorie după trei luni și jumătate de pauză.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.