duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  ISJ: Transportul elevilor care nu se pot școlariza în localitatea de domiciliu se decontează

  de Special Arad | 10 septembrie 2019, 8:41 AM | Educaţie | Știri Arad

  1

  (foto: Știrile ProTV)

  Din fondurile alocate de Ministerul Educației Naționale se decontează transportul elevilor care nu se pot școlariza în localitatea de domiciliu, anunță Inspectoratul Școlar Județean Arad.

  Până în prezent, ISJ Arad a alocat unităților de învățământ sumele necesare pentru decontarea integrală a drepturilor cuvenite elevilor, la această dată nefiind înregistrată nicio restanță. Atfel, în acest an au fost primite din partea Ministerului Educației Naționale și plătite de către unitățile de învățământ din județul Arad fonduri în valoare de 1.400.000 lei, se arată într-un comunicat al instituției.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Complementar topicului, deoarece nu ‘ine de ISJ ci de primarie: ar trebui revizuită gratuitatea pentru tramvaie pentru toți elevii. Să se dea doar pentru cazurile sociale, pe bază de adeverințe din școli sau eventual, doar la anumite ore din ZI, de exemplu, 6-9, 12-15 și 18-19 și nicidecum în vacanțe și seara-noaptea. Sau ca o recompensă pentru cei cu medii peste 8…Este INADMISIBIL, UMILITOR și JENANTĂ măsura aceasta, în Arad, ca oamenii care plătesc abonamente de 90lei!!! sau bilete de 3lei o călătorie, valabilă O ORĂ, să stea înghesuiți în picioare, în vacarm, în timp ce locurile sunt ocupate (chiar și la ora 12 sau mai repede) de elevi care butonează cu căștile pe urechi, telefoane de ultimă generație cu abonamente pe măsură. Această pomană încurajează chiulul, nicidecum altceva.
   Gratuitatea e absurdă și pentru pensionarii cu pensii peste 1500lei, să nu mai zic de pensionarii de lux. Ar trebui impuse și acolo, niște ore, doar, nu toată ziua, dacă se vrea gratuitate, totuși.
   Această pomană electorală (deși tinerii nu apreciază pomana…dar o primesc…) e de când cu gratuitatea la tren pt studenți, de la multblamatul guvern,care ar trebui să fie maxim 2 călătorii pe lună de la orașul universitar si retur casă, atât!, nu vara și în vacanțe. Facultatea nu e învățământ obligatoriu.

   --1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.