IȘJ Arad a câștigat un proiect european de combatere a abandonului școlar





Comunicat. Inspectoratul Școlar Județean Arad anunță lansarea proiectului cu finanțare europeană prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020: „FUTURE – educație prin programne de a doua șansă pentru un viitor mai bun”. Proiectul este cofinanțat din Fondul Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020.
Inspectoratul Școlar Județean Alba este beneficiar al acestui proiect, iar Inspectoratul Școlar Județean Arad este partener, iar valoarea totală a proiectului este de 9,513,138.62 lei, respectiv 1,426,970.75 lei valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului.
Proiectul se derulează pe o perioadă de 36 de luni.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă realizarea unor seturi de acțiuni ce participă la obiectivele specifice ale programului „Măsuri de educație de tip a doua șansă”, O.S.6.4. – Creșterea numărului de tineri care au abandonat școala și de adulți care nu și-au finalizat educația obligatorie care se reîntorc în sistemul de educație și formare, inclusiv prin programe de tip a doua șansă și programe de formare profesională și O.S.6.6. – Imbunătățirea competențelor personalului didactic din învățământul preuniversitar în vederea promovării unor servicii educaționale de calitate orientate pe nevoile elevilor și a unei școli incluzive.
În urma implementării proiectului, sunt previzionate ca rezultate:
-Un program complex de formare dedicat cadrelor didactice, personalului de sprijin și didactic auxiliar;
-172 persoane din învățământul preuniversitar din județele Alba și Arad formate în scopul diminuării gradului de părăsire timpurie a școlii de către tinerii și adulții ce nu au finalizat programul de învățământ și a creșterii abilităților de lucru ale angajaților instituțiilor de învățământ;
-O metodologie de identificare, recrutare și monitorizare a tinerilor și adulților care au abandonat timpuriu școala;
-600 persoane participante la sesiuni de consiliere și orientare în carieră;
-600 planuri de intervenție personalizate;
-600 dosare portofolii de consiliere și orientare în carieră;
-100 elevi participanți la Training dezvoltare competențe instrumente digitale;
-100 elevi participanți la Trening educație financiară;
-240 persoane participante la programul ”A doua șansă” (ADS)-nivel primar
-360 persoane participante la programul ”A doua șansă” (ADS)-nivel secundar inferior
-600 persoane beneficiare a subvențiilor;
-8 parteneriate de sustenabilitate;
-8 evenimente de diseminare;
Comentariile portalului
E o cronica superba, Sadoveanu ar fi invidios, dar, cum ar fi ca voi, jurnalistii, expertii in comunicare si identificate a stirilor adevarate sau false, sa va asumati raspunderea pentru (...)
Aha, dacă realizarilee sunt în funcție de datele dan biblie, probabil că autostrăzile se vor face până la apoca lipsă! Aia mare, sau mică, nu mai contează...
Poate nu ar strica să vă documentați ceva mai atent. Veți putea observa că procesiunile ortodoxe legate sau inspirate din viața lui Iisus (deci, inclusiv drumul crucii) (...)