sâmbãtã, 13 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Arădenii care l-au transformat pe Irinel Columbeanu în (anti)influencerul momentului

  de Adriana Barbu | 12 decembrie 2023, 1:43 PM | Știri Arad

  1

  „Dacă investeam 100 de lei în acţiuni la bursă la fiecare întâlnire cu o fată frumoasă şi la fiecare şampanie scumpă băută prin cluburi, nu ajungeam ca acum să schimb un palat cu o garsonieră închiriată şi acum instituţionalizat”, sunt vorbele spuse de Irinel Columbeanu într-un clip – apărut ca reclamă pe Facebook și Instagram – gândit de un arădean pentru o importantă firmă de brokeraj, aflată în top 10 la nivel național, care își are și ea sediul în Arad.

  Irinel Columbeanu influencer Arad 2

  Irinel Columneanul, un influencer prin puterea antiexemplului

  O poveste de succes plecată de la doi arădeni cărora le plac provocările, un Irinel Columbeanu instituţionalizat, aşa cum îl ştie aproape toată lumea acum, de la câteva acţiuni la bursă şi de la IFB Finwest. Sfatul rezultat din acest amestec controversat e cât se poate de simplu și de adevărat: „nu cheltuiţi ca mine (spune Irinel Columbeanu), ci investiţi în acţiuni”.

  Cine e în spatele acestei poveşti nebune, curajoase, altfel? Arădeanul Călin Coman, care după reuşita sa a postat următoarea explicaţie pe reţelele sociale: „Mă știți mai nebun de felul meu… în sensul bun, cum îmi spunea acum câteva minute o prietenă dragă. Și, am tot auzit de Irinel Columbeanu prin toată presa… cum a pierdut tot… cum a ajuns la un centru de seniori… peste tot dramă, dramă cu participarea românilor și chiar a unor români care ai impresia că se bucură…

  Și mă gândeam într-o seară: «Omul acesta ar putea fi un influencer… în sensul de a promova ceva… o bancă, un broker de investiții, ceva… prin puterea anti-exemplului». Și am sunat un prieten de la IFB Finwest (tot nebun fain :)), un broker din Arad, membru fondator BVB și i-am spus de idee. Și am zis: «Hai să facem asta». Și a doua zi, dimineața la 8, am fost în fața centrului de seniori, să facem acest video rapid. Bineînțeles, domnul Irinel Columbeanu vorbește destul de rar ca și cadență… cu pauze… și, ca să păstrăm dinamica, a trebuit să facem un montaj editat. Cu scuzele de rigoare. Dar și-a însușit mesajul, ceea ce contează”.

  IFB Finwest şi Călin Coman: „Să promovăm şi să ajutăm”

  Care a fost ideea acestui film de promovare a IFB Finwest?

  „Ideea era să rezolvăm pozitiv două chestii. Să promovăm și să ajutăm.

  1. Noi ne folosim de notorietatea lui și promovăm ideea de a te proteja pentru partea a doua a vieții, investind în acţiuni pe termen lung. Nu vorbim de trading, ci de acțiuni pe termen lung. Conform BVB, 100 de lei investiți săptămânal în indicele BET timp de 25 de ani, aducea azi peste 300.000 euro, bani cu care poți trăi liniştit alţi 25 de ani. Deci era perfectă asocierea, și am gândit ideea care o vedeți în video, cu Irinel care spune: «Dacă la fiecare întâlnire cu o fată frumoasă și la fiecare șampanie scumpă băută prin cluburi, investeam 100 de lei….»

  2. Îl susținem pe domnul Irinel Columbeanu (cu o sumă considerabilă), ca să poată plăti cazarea la centrul de seniori, el având probleme în acest sens. Toate ziarele de scandal profită de drama lui gratuit, noi îi oferim șansa de a monetiza drama lui și de a se reconfigura… dacă activitatea acesta (ca și influencer) va continua.

  Deci, două chestii. Ajutăm efectiv și câștigăm notorietate accelerată pentru ceea ce am dorit să promovăm.
  Ceea ce s-a și întâmplat, Ziarul Financiar, Profit.ro și alte ziare naționale preluând ideea și scriind astăzi despre campania noastră.

  Deci, influencer marketing… altfel ….
  Și da, sunt puțin nebun”, a mai precizat pe facebook arădeanul Călin Coman.

  IFB Finwest, pe locul 9 la Bursa de Valori București

  Casa de brokeraj bursier IFB Finwest se regăsește în clasamentul celor mai mari tari brokeri, la Bursa de Valori Bucureşti, anul acesta, ocupând locul nouă în clasamentul celor mai mari brokeri în funcţie de valoarea tranzacţiilor intermediate.

  Datele BVB arată tranzacţii de 650 milioane de lei, respectiv o cotă de piaţă de 1,4%. Compania are sediul în Arad, iar în 2022 a avut, potivit Ziarului Finaciar, afaceri de 3,2 milioane şi un profit net de 0,8 milioane lei.

  în ceea ce privește reclama de acum, cei de la IFB Finwest cred că „este nevoie de o educație investițională, România fiind printre ultimele locuri din UE în ceea ce privește investițiile populației în acțiuni (care sunt, de fapt, dețineri în companii, fiecare om putând fii un mic proprietar de afacere și participant la profit, prin deținerea de acțiuni)”.

  Irinel Columbeanu Calin Coman

  (Poza de profil de pe facebook a arădeanului Călin Coman)

  Călin Coman, fondator al Handsome Advertising, a fost printre primii oameni care au pus pe harta advertising-ului orașul Arad şi continuă şi acum să facă reclamă, dincolo de alte afaceri în care a intrat.

  Vedetă în trecut, aflat în atenţia publicului prin căsătoria iar mai apoi divorţul de Monica Gabor, Irinel Columbeanu îşi anunţa în 2012 candidatura pentru Primăria Capitalei ca independent. Columbeanu a deţinut mai multe companii care derulau afaceri în construcţii şi comunicaţii, fiind perceput la acel moment ca unul dintre bogaţii României.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.