duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Irenne Dance Show – în pași de dans spre un film arădean fascinant (Foto)

  de Raluca Medeleanu | 2 decembrie 2015, 11:32 AM | Cultură | Recomandările editorilor

  0

  „Irenne Dance Show ” – un spectacol de teatru dans a cărei menire a fost introducerea publicului în acțiunea unui viitor film inspirat dintr-o poveste reală, dintr-un Arad zguduit de război. 

  În sala mare a Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, marți seară, spectatorii au fost martorii unei povești simple, care a demonstrat că nu este întotdeauna nevoie de filosofii ascunse pentru a crea o piesă de succes. Folosită inteligent, simplitatea este cel mai de efect „truc”, până la urmă, pentru a crea ceva cu adevărat memorabil, când vine vorba de artă. 

  „Ingredientele” cheie ale spectacolului nu sunt în sine noi, dar războiul și amorul sunt surse inepuizabile pentru scenarii; ele nu plictisesc pentru că apelează la cele mai vechi și puternice sentimente ale oamenilor: frica și iubirea. Iar dacă adăugăm și pasiunea oamenilor pentru dulciuri, obținem „rețeta” completă către succes.

  Firul narativ a gravitat în jurul poveștii de dragoste dintre doi cofetari, a cărui „călău” avea să fie cel de-al Doilea Război Mondial, care și-a lăsat aspru amprenta asupra ambelor destine. Mai mult nu vom dezălui, riscând să stricăm surpriza ce ne-o rezervă vizionarea filmului, piesa fiind un mijloc inedit de promovare a viitoarei producții arădene.

  Pe lângă acest rol de „teaser”, „Irenne Dance Show” a reușit să fie însă un fermecător spectacol de sine stătător, mișcând publicul prin sensibilitatea sa aparte. Transpunerea dramei s-a făcut într-un mod aparent nesofisticat, dar eficient. Scena fiind goală (exceptând secvența în care se gătea prăjitura și cea de final), sarcina de a „catapulta” publicul direct în inima războiului a revenit doar costumelor specifice perioadei, coregrafiei bine puse la punct și muzicii excelente care va fi inclusă și în viitorul film.

  Un spectacol sublim, care ridică mari așteptări producției cinematografice „Irenne”. Așteptăm cu nerăbdare!

  Distribuția: Andreea Belu, Paul Cimpoieru, Urdas Alexandru, Dumitru Sonia, Razvan Crisan, Daian Plaveti, Alex Porac

  Regia și coregrafia: Baczo Tunde
  Muzica originală: Cari Tibor
  Decor: Albert Alpar
  Costume: Baczo Tunde
  Scenariul original: Onoriu Felea

  Citește și „Filmul „Irenne” ne va teleporta într-un Arad din timpul războiului și în mijlocul unei povești romantice. Interviu cu producătorul, Onoriu Felea

  Foto: Tomck@t

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.