duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Iranul cere lumii musulmane să califice armata israeliană drept „organizaţie teroristă”

  de - | 11 noiembrie 2023, 5:24 PM | Internaţional

  0

  Preşedintele iranian Ebrahim Raisi a cerut sâmbătă la Riad ţărilor musulmane să califice armata israeliană drept „organizaţie teroristă” din cauza operaţiunii ei armate în Fâşia Gaza, informează France Presse şi Reuters, citate de G4Media.

  În discursul său adresat liderilor arabi şi musulmani reuniţi în capitala saudită, Raisi a chemat de asemenea ţările musulmane să se pregătească să-i „înarmeze pe palestinieni” dacă „crimele de război” ale Israelului continuă.

  „Armata israeliană trebuie să fie recunoscută ca organizaţie teroristă”, a declarat preşedintele iranian în timpul reuniunii de urgenţă a Ligii Arabe şi Organizaţiei pentru Cooperare Islamică (OCI) consacrată războiului dintre Israel şi Hamas.

  Hamas, susţinută de Iran care o consideră „mişcare de eliberare”, este clasificată drept organizaţie teroristă, mai ales de Statele Unite, Canada şi Uniunea Europeană, aminteşte AFP.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.