Ipostazele bucuriei calificării la Jocurile Olimpice! Dodean a dansat pe masa de joc din Portugalia!

  de Dan Lazăr | 25 January 2020, 8:00 AM | Sport

  0

  Bucurie fără margini în cadrul delegaţiei tricolore prezentă la Gondomar, în Portugalia, unde 30 de echipe feminine și 34 masculine și-au disputat cele nouă locuri vacante pentru JO de la Tokyo. Naţionala feminină, cu arădeanca Daniela Dodean-Monteiro în rol de prim-solist, chiar şi la 32 de ani, a învins India, în finala unei grupe, după un meci dramatic, cu scorul de 3-2, sportiva legitimată la CSM Arad aducând punctul decisiv.

  Iată mai jos căteva gânduri din tabăra tricoloră:

  „Fetele sunt, ca de obicei, furnicuțele delegației României.
  Ele au învins cu 3-0 echipa Italiei, fără să tureze motoarele și s-au calificat în finala turneului eliminatoriu, având adversar echipa Indiei, o echipa formată din jucătoare „materialiste”, fiecare având combinații de fete care mai de care mai incomode: zimți scurți, antitopspin, iarbă.
  Am făcut o dramoletă din acest meci, care ar fi trebuit să fie mult mai simplu. Emoția însă a fost mai mare așa…
  Și am demonstrat, încă o dată, că avem o echipă omogenă, care poate sparge orice barieră atunci când se mobilizează exemplar.
  India s-a autodepășit azi, dar România este numărul 1 din Europa și nu prea avem de gând să minimalizăm acest lucru.
  Eliza, Dana, Berni, Irina, Adina și antrenorul Viorel Filimon merită aplauzele și admirația noastră pentru această victorie 3-2 cu India, dar și pentru tot parcursul lor în ani, pentru performanțe, pentru puterea de a-și depăși crizele de personalitate și de a se completa reciproc, atunci când echipa o cere.
  E o calificare așteptată, dorită, dar firească, e doar un pas spre visul nostru olimpic, al întregii noastre echipe de sportivi, antrenori, psiholog, doctor, maseur, federație.
  Va mulțumim tuturor celor care ne-ați fost alături, e important să știm că va gândiți cu drag la noi!”, este mesajul Federaţiei Române de Tenis de Masă, după calificarea la JO 2020.

  Dodean: „Când echipa are nevoie de mine, sunt gata să aduc punctul”

  „India a luptat incredibil. Sunt foarte fericită că am reuşit să rămân calmă, concentrată si să câştig meciul decisiv pentru calificarea la Jocurile Olimpice Tokyo 2020. Mulţumim tuturor susţinătorilor! La început a fost greu, dar apoi am intrat în joc și a fost mult mai bine. Când echipa are nevoie de mine, sunt acolo şi gata să aduc punctul, așa că sunt foarte mulţumită de ceea ce am realizat aici”, este mesajul jucătoarei legitimate la CSM Arad,

  Iar fotografiile ataşate articolului ne aduc în minte, printre altele, cuvintele: „Am văzut şi români fericiţi!”

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.