luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ionuț Chirilă revine ca antrenor în Liga 1! Peste o lună va fi adversarul echipei UTA

  de Lucian Dănilă | 20 septembrie 2021, 9:01 PM | Sport

  0

  Antrenorul Ionuț Chirilă a recunoscut că astăzi, 20 septembrie, a semnat contractul de antrenor cu Academica Clinceni, o înțelegere valabilă pentru două sezoane.

  Fost antrenor al echipei UTA în perioada 2008-2009, Ionuț Chirilă este conștient că drumul pentru salvarea de la retrogradare nu va fi ușor, ilfovenii fiind pe ultimul loc în Liga 1. Obiectivul principal este salvarea de la retrogradare.

  „Sunt noul antrenor de la Clinceni, ne-am înțeles, am semnat deja astăzi, pe doi ani. E îngrozitor de greu, așa sunt eu obișnuit să iau echipe când se află în probleme. Fotbalul românesc subzistă din drepturile TV. Eu trebuie să fac un mix între jucători, s-a obținut performanță cu jucători buni, dar planul era pe termen scurt. Selecția o face echipa, dacă duci echipa la un colectiv de valoare înaltă, acolo îți dai seama ce jucători ai nevoie și ce jucători pot fi folosiți, cum e la Botoșani, cea mai bună echipă din Liga 1, din punct de vedere colectiv”, a spus Ionuț Chirilă, la TV TelekomSport.

  Chirilă este de părere că ar fi meritat să antreneze o echipă mult mai bună din Liga 1, motivând astfel pauzele mari pe care le-a luat de-a lungul carierei sale de antrenor: „La Chiajna, jucam cu șapte jucători sub 20 de ani și nu exista nicio regulă. Noi aducem jucători de peste tot din lume, dar blocăm jucători români. Meritam să antrenez una dintre echipele galonate din Liga 1, nu mă întrebați pe mine de ce nu am mai antrenat de ceva ani, sunt multe lucruri la mijloc”, a spus Chirilă.

  Ultima echipă pe care a antrenat-o Ionuț Chirilă în Liga 1 a fost ASA Târgu Mureș în 2016. Chirilă a preluat echipa din Clinceni după ce Ilie Poenaru și-a dat demisia și între timp a preluat formația Gaz Metan Mediaș.

  Academica Clinceni și UTA se vor întâlni în jurul datei de 23 octombrie pe terenul formației din Ilfov.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.