marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Ionuț Badea s-a înșelat rău de tot. A mizat pe o remiză în duelul Dinamo – CS U Craiova

  de Lucian Dănilă | 11 februarie 2022, 7:28 PM | Sport

  0

  „Sunt convins că din meciul din seara asta contra Craiovei va scoate cel puțin un egal, dacă evolua cum a făcut-o la Botoșani și pentru noi nu ne rămâne decât o situație de analiză și de găsirea de soluții pentru confruntarea de duminică”, spunea Ionuț Badea ieri, cu câteva ore înainte de disputarea partidei Dinamo – CS Universitatea Craiova.

  Într-adevăr, Dinamo nu a jucat ca la Botoșani, meci pe care l-a pierdut cu 4-0. Aseară, în jocul cu oltenii antrenați de Reghecampf, Dinamo a fost umilită pe propria arenă cu scorul de 6-1, scor care putea să fie mult mai mare, iar remiza pe care a mizat Badea a fost foarte departe de a se realiza. Doar 9 minute a fost egal pe tabela de marcaj, până în momentul în care Câmpanu a deschis scorul cu largul concurs al portarului Chesneau.

  Astfel, este clar pentru toată lumea că la meciul de duminică de la Arad totul depinde exclusiv de UTA, de felul în care se pregătește acest meci la toate capitolele, de starea fizică și mentală a fiecărui jucător în parte, aceeași jucători care au tratat ca prea ușor meciul din tur și UTA s-a salvat de la înfrângere printr-un gol marcat de Miculescu în ultima secundă.

  Indiferent de condițiile în care se prezintă suprafața de joc, de faptul că duminică lipsește David Miculescu, indiferent de prestația arbitrului de la meciul de duminică seara, UTA nu ar avea nicio scuză să nu câștige jocul cu Dinamo. „Suntem la reanimare, încă nu am murit”, spunea aseară antrenorul echipei Dinamo, Flavius Stoican, declarație grăitoare despre situația de la echipa din Șoseaua Ștefan cel Mare. Dinamo a încasat 10 goluri în ultimele două jocuri!

  „Dinamo a făcut un joc destul de complex la Botoșani, scoțând fazele din care au primit golurile. Altfel, au avut și consistență, au mutat centrul de greutate de foarte multe ori și către înainte și către înapoi ca un bloc funcțional compact, dens. Luați individual, jucătorii lor nu sunt cu mult peste medie, dar toate aceste lucruri legate de influențele din afară au făcut ca Dinamo să nu își revină mai repede decât au crezut ei”, spunea badea despre jocul dinamoviștilor de la Botoșani. Aseară, însă, cu un portar într-o zi execrabilă, cu jucători care au pierdut aproape toate duelurile unu la unu, Dinamo a pierdut cu 6-1.

  „Dinamo face parte din viața mea mai ales ca jucător. Am câștigat un campionat și trei Cupe ale României la acest club. Pentru suporterii lor, Dinamo este un mod de viață, pentru că programul lor, DDB, este în spatele a tot ceea ce înseamnă stabilitate financiară la club și nu poate fi decât de lăudat acest lucru”, a spus Badea despre trecutul său dinamovist.

  UTA are avantaj și în ceea ce privește timpul avut la dispoziție pentru a pregăti meciul de duminică. Arădenii au avut cinci zile după ce au evoluat marți la Cluj, în timp ce Dinamo doar trei zile. „Acest lucru ar putea conta dar numai după minutele 60-70”, crede Badea.

  Meciul UTA – Dinamo se va disputa duminică cu începere de la ora 17.00 și va fi televizat.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.