Ioi, Istenem! UDMR iese de la guvernare!

  de Special Arad | 13 decembrie 2014, 5:06 PM | Inutile | Naţional

  0

  UDMR oficializează astăzi ieşirea de la guvernare. Conducerea Uniunii a votat deja retragerea de la Palatul Victoria, însă decizia finală va fi luată în cadrul Consiliului Reprezentanţilor Unionali care s-a întrunit la Târgu Mureş, potrivit Digi24.

  “Pentru UDMR, guvernarea nu poate fi un obiectiv, ci un mijloc. Putem vorbi de modelul finlandez, suedez, unde, indiferent de ideologie, partidul respectiv face parte din guvernare. Noi am încercat să facem acest lucru, ţinând seama că majoritatea votanţilor noştri au susţinut intrarea la guvernare. Şi azi consider că a fost o decizie corectă acea propunere. Consiliul Permanent a decis, după nouă luni, să propună ieşirea de la guvernare. E nevoie de o explicaţie”, a spus Kelemen Hunor, în faţa delegaţilor la Consiliul Reprezentanţilor Unionali de la Târgu Mureş.

  El a arătat că un politician poate face două greşeli: să nu asculte vocea votanţilor, respectiv să asculte exclusiv ce spun cetăţenii, întrucât “nu poate să-i mulţumească pe toţi”.

  Potrivit preşedintelui UDMR, un politician “trebuie să ştie să gestioneze corect lucrurile şi când să ia decizii”. “Ascultând vocea votanţilor noştri, am considerat că decizia cea mai bună e ieşirea de la guvernare. Am considerat că e bine să luăm decizia, luând în considerare şi sondajele de opinie. În turul II au participat mai mulţi maghiari decât în primul, chiar dacă niciun candidat nu a avut un mesaj pentru etnicii maghiari. (…) Maghiarii în turul II au avut un vot de protest. Trebuie văzut că s-a mişcat un strat de votanţi pe care nici noi, nici un alt candidat maghiar n-a reuşit să-i mobilizeze. Ei nu cred în noi. Doare, dar trebuie să vedem asta. S-a redus drastic numărul celor care cred în această guvernare şi care cred că trebuie să continuăm. Nu poţi guverna dacă nu eşti susţinut. Nu putem guverna, dacă riscăm peste doi ani intrarea în Parlament”, a spus Kelemen Hunor, citat de Mediafax.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.