Iohannis intervine în războiul din Coaliție: „Noua alianță creată în aceste zile între USR PLUS și AUR este un afront adus românilor”

  de - | 4 September 2021, 12:31 PM | Politikos

  1

  Prședintele Klaus Iohannis intervine în conflictul din Coaliție, lansând un atac dur la adresa USR-PLUS, acuzând că „noua alianță” cu AUR este „un afront la adresa românilor”, notează Hotnews.ro.

  Șeful statului comentează, pe Facebook, că prin moțiunea depusă alături de AUR, USR-PLUS „s-a discreditat iremediabil în fața românilor”. Iohannis face responsabil partidul condus de Barna și Cioloș de dinamitarea Coaliției și „compromiterea iremediabilă a întregului pachet de reforme asumat prin programul de guvernare”.

  „Solicit USR PLUS să cumpănească foarte bine implicațiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR și să pună punct acestor gesturi politice iresponsabile, să își respecte electoratul și să se întoarcă la masa dialogului, pentru a găsi împreună cu partenerii din Coaliție o soluție viabilă și rațională de a debloca actuala situație”, scrie Iohannis pe Facebook.

  Postarea de pe Facebook a președintelui Klaus Iohannis:

  Noua alianță creată în aceste zile între USR PLUS și AUR este un afront adus românilor care, la alegerile parlamentare de anul trecut, au decis prin votul lor drumul pe care trebuie să meargă țara noastră.
  Prin alianța cu un partid care nu respectă valorile occidentale, USR PLUS trădează voința cetățenilor care și-au pus speranțele într-o coaliție de centru-dreapta, care să dezvolte România.

  Este un semnal îngrijorător și extrem de grav că un partid care reclamă că are valori democratice și este reformist se aliază cu un partid cu viziuni antagonice față de valorile euro-atlantice ale României.
  Prin decizia de a semna și a depune o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, USR PLUS s-a discreditat iremediabil în fața românilor, a propriului electorat.

  Dinamitarea Coaliției și compromiterea iremediabilă a întregului pachet de reforme asumat prin programul de guvernare riscă să arunce România într-o profundă criză economică și socială. Dezvoltarea comunităților din România este absolut necesară și nu se poate încerca blocarea ei de către USR PLUS doar pentru un joc politic meschin.

  Solicit USR PLUS să cumpănească foarte bine implicațiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR și să pună punct acestor gesturi politice iresponsabile, să își respecte electoratul și să se întoarcă la masa dialogului, pentru a găsi împreună cu partenerii din Coaliție o soluție viabilă și rațională de a debloca actuala situație.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Faptul că a incălcat in picioare voința românilor cum se cheamă ? A uitat ce partid trebuia avea prima șansă să facă guvernul , țara asta nu se conduce prin hotărârea președintelui , de aceea am ajuns in situația asta . Un partid care are valori democratice trebuie să ofere un trai decent prin alocația copiilor , prin creșterea salarului minim pe economie , prin creșterea pensiilor și nu prin creșterea facturilor și diminuarea nivelului de trai . Credeți că puteți guverna in continuare asuprind poporul român ?

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.