sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  O tânără mamă din Arad a murit la doar 28 de ani într-un spital din Perugia în timpul unei operații banale

  de Lucian Dănilă | 26 ianuarie 2021, 11:59 AM | Știri Arad

  1

  S-a stins din viață la doar 28 de ani pe masa de operație a unui spital din localitatea italiană Perugia. Ioana Lingurar era din Arad, dar era stabilită de mai mulți ani în Italia. Căsătorită cu Gianni, cei doi sunt părinții a doi băieți de 5, respectiv 10 ani.

  În jurul morții Ioanei planează încă un mare mister, scrie La Nazione.

  „Ioana, mamă a doi copii și rezidentă la Colle San Paolo (Tavernelle) împreună cu partenerul ei italian, nu fusese încă operată când a intrat în stop cardiac pentru prima dată. Una dintre ipoteze ar fi legată de efectul anesteziei la care fusese supusă, dar este încă prea devreme pentru a exclude posibilele probleme de sănătate anterioare și niciodată constatate ale tinerei care ar fi putut provoca moartea subită”, scrie La Nazione.

  „Medicii încercaseră totul, dar, în timpul nopții de vineri spre sâmbătă, inima i se oprise. Sâmbătă, familia – asistată de avocatul Alessandro Vesi – a depus o plângere la postul de poliție din Santa Maria della Misericordia cerând clarificarea incidentului. Procurorul a dispus imediat sechestrul cadavrului pentru efectuarea autopsiei, dosarele medicale ale femeii, atât la Santa Maria della Misericordia, cât și la Villa Fiorita (unde fusese internată în spital pentru operație) și identificarea imediată a medicilor pe care le s-a ocupat de operație”, notează La Nazione (click aici).

  Ioana a fost pregătită pentru o intervenție chirurgicală simplă, intervenție în urmă căreia a doua zi ar fi fost externată. Intervenția chirurgicală de la șold necesita doar o anestezie locală.

  Ioanei i s-a făcut anestezia, a intrat în stop cardio-respirator la scurt timp, apoi a fost transferată la spitalul din Perugia, unde a mai suferit încă un stop cardio -respirator și medicii n-au mai putut-o salva.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.