Invitație la lansare de carte: „Instinct”… sau acel „best of” al cuvintelor reale

  de Mihai Todoca | 16 May 2016, 2:05 PM | Cultură

  0

  „…prostia, obtuzitatea și oamenii mici mă dezgustă. Și irită până la paroxism. Și irită până la paroxism. Pentru că instaurează tot felul de stereotipuri, cutume și bariere care ne deranjează pe noi, ăștia mai liberi.”

  Se promite o seară care te scoate din convențiile cotidiene prin lansarea cărții „Instinct”. Lasă gazetele, ziarele mici, lasă copilul la mama și vino să-ți vezi cuvintele, pe care le-ai gândit de multe ori, cum apar deja într-o ediție tipărită. Ioana Duda își face un debut de anvergura unui masterpiece, un fel de „best of” al cuvintelor scrise, născute din trăiri simțite cu toți cromozomii ADN-ului, al experiențelor trecute și cele neîntâmplate încă.

  „Sunt rotunjoară și îmi place berea”

  O promotoare a libertății, Ioana Duda nu poate reda nimic altceva în  cartea ei decât libertate, una respirată, transpirată, trezindu-se  răzvrătită, îndrăgostită, iubind potriviți și nepotriviți, balansând printr-o gaură neagră populată de foști, niște foști cu nume neaoșe, pentru conformitate, să înțeleagă oricine că iubirile se țes și împlinesc prin Nelu, prin Gicu, prin vecinul cel foarte tânăr, prin unii fără nume sau cu nume alcătuite dintr-o singură literă, prin… ”

  Astfel, transmitem mesajul Eugeniei Crainic , o cititoare cu creionul în mână  , mai departe, să nu se piardă în negura prafului o lumină a cuvintelor libere, neîgrădite:

  „CARTE! LANSARE DE CARTE!
  Fiindcă sunteți prietenii mei, vă invit la o lansare de carte care se anunță „SUPER – HOT”. În „Instinct”, timișoreanca Ioana Duda se dezvăluie fără nici o reținere, se povestește fără să-i pese de gura lumii, se scrie fără false pudori și are neapărată nevoie de noi, să-i ucidem angoasele.
  Când? VINERI, 27 MAI, ORA 19.00
  Unde? La BOEME TEATRU, în chiar clădirea Teatrului „Ioan Slavici” Arad
  Cu cine? Cu VOI și cu NOI, adică Otilia Tiganas și Eugenia Crainic.
  Cireașa de pe tort? Ioana Duda în persoană.
  Serios, nu se face să n-o cunoașteți pe Ioana Duda. Dacă scrie cum scrie, să vedeți cum le zice! Mai ales că-i rost de-un vin și-o cafea bună, „a la Boeme”.”

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.