vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Învățătoare dependentă de jocurile de noroc. A pierdut la păcănele banii împrumutați de la părinții elevilor

  de Special Arad | 18 februarie 2021, 10:47 AM | Naţional

  0

  (foto: captură video, cameră de înregistrare/Digi24)

  O învăţătoare din Râmnicu Vâlcea a fost suspendată şi este la un pas de a fi exclusă din învăţământ. Conducerea școlii a strâns o lungă listă de acuzații, de la furt din magazine până la dependența de jocuri de noroc. Părinții spun că dascălul a împrumutat de la ei bani pe care i-a pierdut în sălile cu jocuri. Situația nu este nouă, dar abia acum au fost depuse și plângeri.

  Pe reţelele de socializare au apărut mai multe imagini cu o femeie care fură o jucărie dintr-un mall din centrul oraşului Râmnicu Vâlcea. Femeia a fost recunoscută. Este învăţătoare la o clasă a IV-a. După acest incident, părinţii copiilor au început să se plângă. I-au reproșat acesteia comportamentul faţă de copii iar unii i-au spus directorului că i-au împrumutat cel puţin 2.000 de euro, bani pe care au aflat că i-ar fi pierdut la jocuri de noroc.

  Ana Ivănescu, părinte: „Sunt mulţi părinţi care nu vor să spună, dar mulţi o să spunem. Am convins un tătic care a dat 1.000 de euro”.

  Reprezentanţii şcolii ştiau de 4 ani că femeia este dependentă de jocurile de noroc. A fost de patru ori şi în comisia de disciplină, din alte motive: absențe de la ore, limbaj nepotrivit la adresa elevilor și furtul banilor din fondul pentru manuale auxiliare. Banii au fost înapoiați de soțul învățătoarei, care a primit până acum doar sancțiuni financiare.

  Ion Gheorghinaru, director Școala nr. 13: „Niciunul dintre părinţi nu avea curajul să vină să depună o plângere în care să spună ce se întâmplă. Şi în condiţiile acestea, doar pe vorbe nu puteam să facem nici măcar o anchetă sau să luăm măsuri disciplinare destul de puternice. Urmarea va fi clar desfacerea contractului de muncă cu nişte articole care nu o să îi facă cinste niciodată”.

  Comisia de disciplină a școlii urmează să ia o decizie în acest caz săptămâna viitoare.

  Sursă Digi24

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.