joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Inundațiile din Libia au șters de pe hartă cartiere întregi. Sunt mii de morți și zeci de mii de dispăruți

  de - | 13 septembrie 2023, 8:05 AM | Internaţional

  0

  captură video inundații Libia

  Libia se confruntă cu o tragedie umanitară. Cel puțin 5.300 de oameni și-au pierdut viața în inundațiile care au lovit orașele de pe coasta mediteraneană, potrivit ProTV.

  Alți zece mii sunt dați dispăruti. Așadar, bilanțul negru este așteptat să crească. Cele mai multe victime sunt în orașul Derna, unde două baraje au cedat, iar potopul a șters de pe hartă cartiere întregi. Autoritățile au anunţat trei zile de doliu național şi au cerut ajutor internațional.

  Furtuna Daniel a provocat dezastru în Libia

  Furtuna mediteraneană Daniel a provocat un dezastru de proporții în Libia. În mai multe orașe din estul țării, puhoaiele apărute de nicăieri au măturat cu totul cartierele. Mii de oameni au fost surprinși pe străzi, iar mulți nu au avut nicio șansă.

  În orașul Derna, până de curând ocupat de fundamentaliștii islamici, sunt mii morți, dar și mii de dispăruți. Potrivit autorităților, de vină pentru numărul mare de victime din Derna sunt două diguri din apropiere, care s-au prăbușit.

  Citește mai mult pe stirileprotv.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.