luni, 17 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Întrecere între sute de navomodele la Campionatul Național, organizat la Socodor

  de Adriana Barbu | 18 mai 2023, 10:10 PM | Socodor | Sport | Știri Arad

  0

  Campionatul Național de Navomodele viteză și evoluție are loc în aceste zile la Baza sportivă din Socodor. Primele modele au fost deja minuțios pregătite de către concurenții participanți, iar de joi și până sâmbătă vor fi lansate la apă zeci de machete de nave, în cadrul probei de evoluție. Campionatul Național de Navomodele de la Socodor se adresează claselor F1, F2, F3, F4, ECO Standard, ECO Expert, Mini-ECO și ECO-Team și, ca de obicei în ultimii ani, este găzduit în luna mai, la baza sportivă din Socodor, amenajată pe fondurilor europene.
  Cei care vor să intre în universul fascinant al navomodelelor mai pot lua vineri și sâmbătă drumul Socodorului pentru încă două zile de culoare, de poveste și de vise pe apă, de această dată și cu niţel soare.

  navomodele bun

  Navomodele din întrecere (Foto: Comuna Socodor)

  Proiectul pentru pista de navomodele

  Evenimentul deja cunoscut pasionaților de machete de nave e posibil ca urmare a decizie luate în anul 2018 de Primăria Socodor de a realiza aici o pistă de navomodele. Proiect „Amenajare zonă de agrement şi navomodelism, Comuna Socodor, judeţul Arad” a fost scris, depus și realizat de primărie cu accesarea fondurilor europene prin intermediul GAL Microregiunea Văii Crişurilor Alb şi Negru (GAL MVC). Din 2019, Socodorul a devenit gazda întrecerilor de navomodele în zona de agrement și navomodelism realizată pe o suprafață de peste 9.000 mp, cu o finanțare de aproape 100.000 de euro, din care valoarea nerambursabilă a proiectului depus la GAL MVC a fost de 50.000 de euro.

  navomodele 2

  Aşteaptă să fie lansate la apă (Foto. Comuna Socodor)

  Scopul și pasiunea

  Ținta proiectului a fost aceea de a diversifica turismul local prin amenajarea lacului existent și transformarea lui într-o atracție turistică. Acum, timp de trei zile, lacul, împrejurimile, alei pietonale, pontoanele de tip 1 şi 2 și pavilion de observare sunt raiul pasionaţilor de navomodele.

  navomodele 11

  navomodele 7

  Pregătite de competiţie (Foto: Comuna Socodor)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.