Update ICIM Arad a câștigat meciul doi cu CSM Târgoviște după un final de infarct: 87-86 (după prelungiri)

  de Lucian Dănilă | 29 aprilie 2014, 8:28 PM | Sport

  0

  ICIM a pierdut primul dintre cele cinci jocuri ale finalei campionatului național de baschet, dar și mai rău este că a pierdut chiar în propria sală.

  Arădencele au început foarte slab „clasicul” cu Târgoviște, oaspetele conducând pe toată durata partidei. Mânate din spate de 1500 de spectatori incandescenți, fetele lui Jose Araujo s-au apropiat punct cu punct în ultimele două sferturi, asta după ce la jumătatea sfertului al treilea dâmbovițencele aveau 15 puncte avans (53-38). Parcă pentru ca durerea să fie și mai mare, ICIM a preluat pentru prima oară conducerea în acest meci cu doar 15 secunde înainte de finală. La ultimul atac însă, CSM Târgoviște avea să fructifice prin Jones, când mai erau doar 3 secunde din meci, după o acțiune creată de fosta arădeancă, Anca Stoenescu și finalizată de Smith.

  Așa cum se vede din scorul defalcat pe sferturi, oaspetele le-au câștigat pe primele două, iar ICIM a revenit în a doua jumătate a meciului. Scorul final a fost 77-78 (15-19, 17-25, 28-20, 17-14), din păcate un detaliu făcând diferența în favoarea dâmbovițencelor. Diferența se poate vedea și dacă comparăm cele mai bune marcatoare: Williams a marcat 24 de puncte, iar Smith a adus 25 de puncte pentru echipa sa, îndeajuns pentru a face diferența la primul joc, mai ales că Smith este cea care a punctat decisiv când mai erau 3 secunde, iar Williams este cea care a făcut ca arădencele să revină pe tabela de marcaj. Un alt detaliu important îl constituie aruncările de la distanță. Dacă ICIM a punctat doar de trei ori din afara semicercului, cele de la Târgoviște au făcut-o de șase ori prin cinci jucătoare diferite!

  Timpul rămas pentru ca ICIM să mai schimbe soarta acestui joc a fost prea scurt, astfel că Târgoviște a câștigat partida și a devenit principala favorită la titlul de campioană. Mâine, de la ora 19 se dispută, la Sala Polivalentă, al doilea joc al finalei.

  UPDATE:

  ICIM: Williams 24, Cosby 15 (2×3), Engelman 15 (1×3), Rhoads 12, Broomfield 8, Brosovszky 3, Coker şi Crăciun
  Târgoviște: Smith 25, Givens 19 (1×3), Sanford 10, Stoenescu 9 (2×3), Poole 7 (1×3), Jones 3 (1×3), Huţanu 3 (1×3) şi Green 2.

  Meciul din această seară, de la ora 19, este transmis în direct pe DigiSport3.

  UPDATE: ICIM Arad a câștigat meciul doi cu CSM Târgoviște după un final de infarct: 87-86 (după prelungiri). Revenim cu amănunte.

  URMĂRIȚI GALERIA FOTO

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.