ExclusivDennis Man: „Mi-a venit să plâng, dar mă bucur pentru acest pas mare!”

  de Lucian Dănilă | 6 septembrie 2016, 11:42 AM | Interviuri | Sport | Topic special

  1

  Dennis Man a devenit istorie pentru UTA. Fotbalistul de numai 18 ani a crescut într-un singur sezon cât alții într-o întreagă carieră și, foarte de timpuriu, a atras atenția marilor cluburi din România, dar a avut oferte și din Italia, Germania și Anglia. Azi noapte a semnat cu Steaua…

  Cele 15 goluri marcate într-un singur an calendaristic au făcut din fotbalistul echipei UTA, crescut de Cristian Păcurar, Marius Demian și Feri Tisza, cel mai bun produs de export al fotbalului arădean. Dovada a fost azi noapte, chiar la miezul nopții, atunci când Steaua a realizat transferul în schimbul unei sume care înseamnă un record pentru întreaga istorie a clubului UTA. Nu au „transpirat” sumele oficiale, dar se vorbește despre 350.000-400.000 de euro, bani pe care îi va primi UTA, plus 30 la sută dintr-un eventual viitor transfer al jucătorului. În ceea ce îl privește pe Dennis, se vorbește că acesta va încasa în primul an o sumă de 80.000 de euro, iar salariul său ar putea să crească în fiecare an în funcție de performanțele sale și ale echipei.

  Dennis pleacă în această după amiază la ora 14 spre București împreună cu cel care i-a fost alături din primele clipe ale vieții,tatăl său Cristian. Până atunci, a avut timp să ne răspundă la câteva întrebări.

  INTERVIU

  – Dennis, de azi noapte ai încheiat conturile cu UTA după un an cu cifre extraordinare. Ce lași în urmă?

  – Cel mai tare regret că nu am putut promova împreună cu colegii mei. Am ratat promovarea în primăvară, după barajul cu Voluntari și mă gândeam că vom promova în acest an, mai ales că, după părerea mea, am început bine acest campionat. Chiar dacă eu plec, am mare încredere că vor reuși chiar și fără mine.

  – Te-ai văzut cu, deja, foștii tăi colegi?

  – Da, m-am întâlnit cu ei la antrenamentul din această dimineață. Nu a fost chiar cel mai ușor lucru să fac asta. Am fost foarte emoționat. Ei m-au îmbrățișat și mi-au urat succes. Am vorbit și cu domnul Roli Nagy, cel care mi-a arătat atâta încredere. Mie îmi venea să plâng, dar mă bucur totuși că am putut să fac acest pas mare pentru mine, și totodată mă bucur că prin suma care o încasează clubul pot ajuta echipa. M-am abținut, și am scăpat fără lacrimi.

  dennis 2

  – Este oarecum forțat să te întrebăm pe tine pe cine vezi înlocuitorul tău, dar ai putea să dai un nume?

  – Nu pot fi eu în măsură să fac astfel de afirmații. Staff-ul tehnic va decide cine va juca și pe ce post. Au dovedit că se pricep la acest lucru toți cei din staff, Roli Nagy, Cristian Todea, Dan Țapoș, toți. Sunt convins că UTA are mulți jucători talentați care pot face performanță. Unul dintre ei este Adrian Petre care are toate calitățile necesare pentru a deveni un jucător foarte important pentru UTA. A demonstrat-o deja, marcând goluri foarte importante pentru echipă.

  – Să trecem la noul tău club. Nu te sperie deloc ideea că ai plecat atât de tânăr la un club despre care se spune că este cel mai important din România?

  – Nu mă sperie deloc, așa cum nu mă sperie niciun lucru legat de fotbal. Mă bucur că am reușit să fac acest pas important și acum sunt convins că totul depinde de mine, de cum mă pregătesc, de cum am grijă de mine, de timpul meu, de realizările mele din teren și modul în care mă adaptez la noul club.

  – Ai reușit să vorbești cu cineva din staff-ul tehnic al echipei Steaua?

  – Până acum nu am reușit. O voi face când ajung la București. Am discutat doar cu persoane din conducerea clubului.

  – Cunoști personal pe cineva din lotul echipei Steaua?

  – Sunt coleg la lotul de juniori cu portarul Poiană, care se pregătește împreună cu cei de la echipa de seniori. Dar nu am reușit să vorbesc nici cu el despre cum este acolo. Voi vedea când ajung, acum am tot timpul.

  Cum comentezi că la doar 18 ani ai devenit, așa cum se vehiculează, cel mai scump transfer din istoria de peste 70 de ani a clubului UTA, club care a cucerit șase titluri de campioană a României?

  – Vremurile s-au schimbat. Acum sunt alte sume de transfer comparativ cu anii din urmă, mai ales când ne referim la perioade dinainte de Revoluție sau imediat după. Pentru mine, însă, este un lucru foarte important acest lucru și mă bucur mult că prin acești bani aduc un important ajutor clubului care m-a format. Eu sunt doar un copil de 18 ani și vă dați seama că este o mândrie să știu aceste lucruri. Acum nu îmi rămâne decât să demonstrez că merit acei bani.

  dennis 3

   

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Felicitări Denis! Tu si Hlistei sunteți singurii serioși, fotbaliști adevărați. Fara Țigara, alcool si cocalarii. Ai închis gura cârcotașilor care urlau ca in Arad nu se face fotbal. Fotbal se face oriunde, trebuie doar sa fii serios, nu bețiv sau cocalar! Bravo! Esti un exemplu pt toti ratații care se cred fotbaliști, cand ei sunt vai de capul lor.

   +12 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.