sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  ExclusivInterviu dintre bombe cu o ucraineancă, fostă voluntară la Arad: „Kiev și Harkov sunt ca Iadul. Au împușcat civili și au distrus locuințe!”

  de Raluca Medeleanu | 25 februarie 2022, 1:35 PM | Dezvăluiri | Interviuri | Topic special

  0

  Pentru o urcaineancă, viața în urmă cu câteva luni era obișnuită. E tânără, plină de speranțe pentru viitor și a venit în România, într-un proiect de volutariat, pentru a își aduna experiență de viață, a face ceva diferit, a cunoaște oameni noi, a forma noi prietenii. Acum însă, viața ei – asemenea a milioane de alții – s-a schimbat complet.

  Fata are 26 de ani și a fost voluntară chiar în orașul nostru, Arad. Acum, se află înconjurată de bombe, în orașul Poltava, situat în centrul Ucrainei. Câteva cuvinte, care descriu haosul și panica, prin ochii unui ucrainean de rând, prins într-un război stupid al megalomaniei unui tiran, vă prezentăm în rândurile de mai jos.

  Mesaj, 24 februarie, ora 12:12:

  „Trupele noastre încearcă să respingă atacurile, dar suntem înconjurați din toate părțile. Avioanele ne bombardeaza din cer, tancurile avansează din Rusia și Belarus. Civilii încearcă să fugă împreună cu copiii lor, dar nu avem unde să fugim, granițele sunt închise. Oamenii sunt panicați, este isterie în masă. La fiecare 10 minute apar știri despre noi bombardamente. La mine în oraș au fost distruse baze militare și aerodromuri. Ne rugăm și încercăm să ne păstrăm calmul”, a scris fata.

  „Este incredibil! Și tu ești la tine acasă sau ai fugit?”

  „Eu lucrez într-o clinică. Acum sunt la serviciu”. 

  Mesaj, 25 februarie, ora 11:38:

  „Abia am dormit. În fiecare minut apar știri despre noi bombardamente și explozii prin Ucraina. Kiev și Harkov sunt ca Iadul. Împușcă civili și au distrus locuințe. Oamenii se ascund în subsoluri și în metrou. În fiecare minut așteptăm alarma să fugim la adăpost. Este insuportabil”.

  „Aveți unde să vă adăpostiți?”

  „În subsolul casei. Nu avem cum să ajungem la buncăr”.

  „Familia ta e bine? V-ați gândit să fugiți din țară?”

  „Nu putem pleca și nici nu vrem. Suntem în inima țării și este a noastră. Am fost născuți aici și vom muri aici. Fratele meu s-a înrolat. Cei care nu se pot înrola devin donatori de sânge. Toată lumea este speriată. Dar dacă fugim din țară, atunci cine o va proteja?”.

   

   

  (imaginea cu explozia este cu rol ilustrativ, din Kiev, preluată de pe Twitter)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.