Intervenție extrem de rară la postul tv public din Rusia: un colonel avertizează că situaţia se va înrăutăţi pentru armata rusă. „N-ar trebui să mai luăm sedative informaţionale” | Video

  de - | 17 May 2022, 11:33 PM | Internaţional

  0

  Un colonel rus în retragere, care a lucrat şi în Statul Major al armatei ruse, a avut o intervenție deosebit de critică la adresa strategiei Rusiei în Ucraina, la postul public de televiziune Rossiya-1. Colonelul Mihail Hodarenok a avertizat că rușii sunt „sedați” cu propagandă, în vreme ce ucrainenii sunt deosebit de motivați în luptă și, pe deasupra, vor beneficia și de armament modern din Occident, informează Digi24.

  „Având în vedere că ajutorul (militar) american şi european este pe punctul de activare, realitatea este că vom avea un milion de ucraineni înarmaţi”, a subliniat militarul rus, potrivit EFE, preluată de Agerpres. „Situaţia pe acest plan se va înrăutăţi pentru noi”, a insistat colonelul, într-o critică neobişnuită auzită la un post TV rus despre mersul „operaţiunii militare speciale” în Ucraina.

  Mihail Hodarenok a mai spus că rușii „n-ar trebui să mai ia sedative informaţionale”, multe mass-media ruse dând „informaţii despre căderea psihologică şi emoţională a forţelor armate ale Ucrainei”, ceea ce „nu corespunde cu realitatea”. Colonelul rus a mai subliniat că, deşi într-adevăr există soldaţi ucraineni care se predau trupelor ruse, este vorba despre „cazuri izolate”.

  „La noi, în mințile unor experți politici s-a înrădăcinat acea dogmă că dacă un om este contractat ca un soldat, acela e un profesionist. Nici vorbă! În schimb, dorința de a apăra țara natală, cum e și cazul Ucrainei, aceasta chiar există acolo, ei sunt hotărâți să lupte până la ultimul om”, a spus colonelul în emisiunea TV, în ciuda încercărilor prezentatoarei de a-l întrerupe cu întrebări menite să schimbe perspectiva mesajului.

  Pe de altă parte, el a sesizat faptul că Rusia se regăseşte în prezent într-o „izolare geopolitică totală”. Cât despre NATO, Mihail Hodarenok a apreciat că ar fi ridicol ca Rusia să-şi îndrepte rachetele spre Finlanda, ţară care şi-a anunţat candidatura pentru a intra în Alianţă.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.