Intervenție extrem de dificilă a pompierilor, la Grăniceri, la o clădire de 600 mp cuprinsă de flăcări | Foto

  de Special Arad | 10 ianuarie 2020, 7:31 PM | Grăniceri | Știri Arad

  0

  O clădire ce adăpostea un magazin și locuințe a fost salvată în proporție de 90% de pompierii gărzii nr.2 Chișineu Criș, în localitatea Grăniceri.

  La intervenție s-au deplasat 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă, 1 autospecială de lucru și salvare la înălțimi, 1 autospeciale SMURD pentru protecția personalului propriu, 1 autospecială de primă intervenție și comandă, un ofițer și 12 subofițeri.

  La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la o magazie amplasată în spatele construcției de aproximativ 600 mp, cu etaj și mansardă, propagat la o parte a acoperișului.

  La parterul construcției se află un magazin cu produse alimentare și nealimentare, iar la etaj camere de locuit.

  După aproximativ 1 oră de intervenție, incendiul a fost localizat în limitele găsite.

  Incendiul a fost stins după 3 ore, intervenția fiind deosebit de dificilă, datorită prezenței din abundență a materialelor combustibil în magazie, a două butelii de oxigen și a unui butoi cu substanțe usor inflamabile . Buteliile și butoiul au fost evacuate de pompieri.

  În urma incendiului au ars bunurile aflate în magazie, terasa și aproximativ 10% din acoperiș, fiind salvată o mare parte din clădire.

  Cauza probabilă a incendiului: „coș, canal sau burlan de evacuare a fumului amplasat necorespunzător față de materialul combustibil”.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.