marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Intervenție dificilă la Spitalul Județean Arad. Medicii i-au reconstruit femurul unui pacient de 81 de ani

  de Andreea Daniela B. | 18 noiembrie 2021, 4:42 PM | Recomandările editorilor | Sănătate

  0

  Medicii din Spitalul Județean au avut de efectuat o intervenție dificilă. Se pare că unul dintre pacienți a avut nevoie de reconstrucție la nivelul femurului pentru a putea umbla din nou și, din fericire, totul a mers conform planului.

  Echipa medicală a Secției Ortopedie a efectuat astăzi, o intervenție complexă de reconstrucție de femur, în cazul unui pacient de 81 de ani, care a suferit o fractură periprotetică la femurul stâng (cu proteză de șold de acum cinci ani).
  Pentru ca bărbatul să poată umbla din nou, medicii i-au reconstruit femurul pe o placă LCP, intervenția necesitând o tehnică chirurgicală precisă și instrumentar chirurgical special deoarece stabilizarea acestor categorii de fracturi este dificilă datorită existenței unei proteze la nivelul femurului.
  Evaluarea post-operatorie a pacientului este una favorabilă, în prezent fiind internat în Secția Ortopedie pentru supraveghere medicală.
  Echipa medicală care a e efectuat intervenția a fost formată din dr. Dan Fruja, medic primar ortopedie și traumatologie, dr. Roland Fazekaș, medic specialist ortopedie și traumatologie, dr. Cristian Nicolescu, medic primar anestezie și terapie intensivă și asistent medical Cristian Giurgiu„, au povestit reprezentanții SCJU.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.