Intersecția care le provoacă arădenilor miopie: ce face oglinda? Care oglindă?

  de Andreea Daniela B. | 27 octombrie 2020, 1:08 PM | Știri Arad | Topic special

  3

  De ani de zile avem o intersecție care am impresia că provoacă miopie chiar și celor care nu au. Au trecut ani în care zilnic am avut drum pe acolo și dimineți la rând în care trec pe „principală” cu frica de cei ce se află la intersecție. Mai clar, vorbesc despre strada Piața Pompierilor, paralelă cu Parcul Reconcilierii și strada Vârful cu Dor, cea care merge spre secția de poliție.

  Acum că lucrurile sunt clare din punct de vedere geografic revenim la miopie. De ce miopie? Păi vorbim despre un defect de vedere, iar cei ce au acestă problemă pur și simplu nu mai văd clar la distanță. Nimic ciudat, totul normal și omenesc, dar de ce la intersecția celor două străzi toți conducătorii auto au această problemă?

  Eram într-o zi în mașina unui prieten tocmai în acea intersecție și observ că se chinuie să vadă dacă vin mașini pentru că nu avea vizibilitate deloc din cauza mașinilor parcate pe marginea drumului. Îl atenționez frumos că i-ar fi mult mai ușor să se uite în oglindă, moment în care îmi spune „A, nici n-am văzut-o acolo!”. Îi explic că e de ani de zile pusă acolo și că a lipsit doar o perioadă scurtă de timp când se derulau niște lucrări în zonă, singurele momente în care mie mi-a fost greu să ajung pe Vârful cu Dor.

  Trecând peste eveniment am realizat că majoritatea conducătorilor auto pur și simplu nu o văd, ori o văd și nu știu să o folosească, moment în care decid să iasă cu mai bine de jumătate de mașină în drum, iar cei aflați în mers pe Vârful cu Dor frânează brusc sau nu își mai pot continua drumul deloc pentru că li s-a ocupat banda de mers. Trist este că acolo se pot întâmpla accidente serioase din cauza celor care nu știu să folosească oglinda amplasată cu un scop clar, nu pentru esteticul orașului, iar după aceea o să ne mirăm cu toții cum a fost posibil să se întâmple așa nenorocire.

  Vă spun tristul adevăr, arădenii, dar și cei care doar ne vizitează orașul, fac această greșeală periodic și dau dovadă de lipsa spiritului de supraviețuitor pentru că dacă îl aveau căutau să vadă soluția care să nu le pună viața în primejdie și poate așa de uitau în față și vedeau vestita oglindă salvatoare.

  Acum că toți am aflat ce face oglinda și că există, haideți să nu-i mai obligăm pe alții să frâneze pe un drum pe care au prioritate și nu îi mai speriați pe ceilalți participanți la trafic când „săriți” efectiv în fața lor pentru că nu ați reușit să vedeți bine dacă vin sau nu.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Oglinda respectivă (ca și celelalte din oraș) este.prost poziționată, de ani de zile, nimeni nu a ajutat-o ci doar au montato, nu contează dacă e funcțională doar sa fie ca tot ce face primăria Arad (compresoarele de aer de la proiectul cu pistele de biciclete, webcamurile din oraș și hotspoturile și lista poate continua la infinit cu 90% din lucratile primăriei Arad). In plus, acolo ar trebui interzisă parcarea pe ultimii 25 m din str vârful cu dor venind dinspre poliție, cum dealtfel e și legislația și atunci se poate vedea bine in intersecție.

   +6 voturi
   +1
   -1
  2. Aceea oglindă, distorsioneaza prea mult realitatea, trebuie sa si aproximezi dintr-o privire viteza mașinii care vine din stanga, or, privind în oglindă e foarte greu mai ales că în oglindă totul pare departe si mult mai mic.
   O soluție ar fi aplicarea legii în ce privește distanța minima la cate poate fi parcate o masina fata de o intersecție, parca 25 m.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.