sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Interesant de știut: Din 100 de beculeţe din pomul de Crăciun din România, 67 sunt aprinse din surse termo şi hidro şi 3 de energia solară

  de - | 21 decembrie 2016, 6:19 PM | Naţional

  0

  Energia consumată în România provine în proporţie de 94% din producţia autohtonă, cea mai mare parte din termocentrale şi hidrocentrale, şi 6% din import – proporţii care se pot reflecta chiar în cele 100 de beculeţe ale instalaţiei din pomul de Crăciun, reiese din datele INS consultate de MEDIAFAX.

  Resursele de energie generate în acest an (în primele 10 luni – ultima raportare) au provenit în proporţie de 94% din producţia autohtonă şi 6% din import, arată datele Institutului Naţional de Stratistică (INS). Astfel că, în instalaţia noastră, energia din producţia autohtonă aprinde 94 de beculeţe, iar energia adusă din import aprinde 6 beculeţe.

  Detaliat pe surse de energie, cea produsă în termocentrale (37% din total) aprinde cele mai multe beculeţe (37), urmată de cea produsă în hidrocentrale (30%), care aprinde 30 de beculeţe.

  Energia produsă de Nuclearelectrica (17% din total resurse) aprinde 17 beculeţe din 100, apoi cea obţinută în centralele electrice eoliene aprinde 7 beculeţe, iar cea obţinută în centralele fotovoltaice (panouri solare) aprinde 3 beculeţe. Soarele, am putea spune, aprinde trei beculeţe din pomul de Crăciun.

  Citește continuarea pe Mediafax.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.