Inspectorul școlar general, Claudius Mladin: noua clădire a Palatului Copiilor nu va fi gata în nici cel puțin doi ani!





Revenit în funcția de inspector școlar general, prof. Claudius Mladin a organizat joi dimineață o conferință de presă prin care a dorit să prezinte raportul de activitate a Inspectoratului Școlar Județean Arad, pentru anul școlar 2016-2017. Cu acest prilej, s-a adus în discuție un subiect care a lansat multe semne de întrebare în mediul arădean, cel puțin în rândul părinților și copiilor. Când va fi, în sfârșit, finalizat noul sediu al Palatului Copiilor? Răspunsul, cel puțin din informațiile prezentate de Mladin, este mai mult decât nesatisfăcător.
Întrebat fiind care este motivul că Inspectoratul Școlar Arad a primit mai repede un sediu nou, iar copiii au fost lăsați pe locul al doilea, acesta ne-a spus că la momentul în care a ajuns inspector școlar genera, în 2012, obiectivul proiectului pentru sediul ISJ era mai aproape de finalizare, decât noul sediu al Palatului.
Potrivit inspectorului școlar general, pentru ca Palatul Copiilor să se mute în clădirea de lângă noul sediul al ISJ Arad, pe strada Miron Corstin, vor trebui să treacă pe puțin încă doi ani, dacă nu chiar patru. Motivul? În primul rând, timpul pierdut până la ora actuală, din cauza mutării cablului de înaltă tensiune care încurca demersul lucrărilor de construcție, mutare care a fost responsabilitatea companiei Enel și presupunea o branșare la conducte noi. Această mutare a costat 1,2 milioane de lei noi, însă a fost, până la urmă, dusă la bun sfârșit în decursul ultimelor șase luni. Clădirea de pe Miron Costin se va întinde pe o suprafață de 4641 mp, va avea un etaj și va avea o capacitate de a găzdui 2500-3000 elevi.
Bugetul total alocat de Ministerul Educației anul acesta pentru lucrările de contrucție a noii clădiri a Palatului Copiilor a fost de 2,5 milioane lei. Ținând cont că proiectul total se ridică la 14-15 milioane, Claudius Mladin a spus că dacă în fiecare an de acum încolo se vor primi tot câte 2 milioane de lei, lucrările vor fi finalizate în aproximativ 4 ani, aici vorbind inclusiv de amenajarea interiorului (mobilier, aparatură).
Ținând cont că actuala clădire care găzduiește Palatul Copiilor a fost retrocedată în 2004 și a fost chiar scoasă la vânzare în februarie 2017, asta ridică mari semne de întrebare în ceea ce privește locul în care își vor desfășura activitatea extrașcolară copiii până la finalizarea noului sediu.
Claudius Mladin a spus că anul acesta s-a negociat chiria cu proprietarul actual al și s-a reușit scăderea ei. Întrebat fiind despre ce suma este vorba, acesta ne-a spus că până anul acesta chiria a fost cuprinsă undeva între sumele de 12.000 și 10.500 lei pe lună, iar că acum s-a redus, opinând că acum este undeva între 8000 și 10.000 lei. Deci putem vorbi cu sigurață de un discout minim de 500 lei pe lună. De asemenea, a spus că „teoretic” nu se pune problema unei evacuări, însă dacă totuși se va ajunge la așa ceva, „planul B” ar fi mutarea activităților Palatului Copiilor în mai multe unități de învățământ din Arad, căci există școli care au săli de clase libere.
Comentariile portalului
Nu se potriveste absolut deloc aceasta apropiere politica - biserica. De ce nu a fost reprezentat Aradul de un doctor bun sau de un profesor de calitate sau un inginer (...)
Toți candidații la alegerile prezidențiale sunt cu Dumnezeu în gura, nu știu dacă și în suflet. Lipsește cel mai cel dintre toți, acela care adaugă (...)
= DUPA CE AU LUAT LUMINA ACUM INAPOI LA FURAT -- ASTA I CRESTINISMUL LA HAIMANALELE POLITICE ARADENE -- SCARBA MI E -- PANA SI CEREMONIA IN SINE A FOST O (...)