Inspectorul general al IȘJ Arad infirmă scenariul ce prevede „înghețarea” anului școlar!

  de Dan Lazăr | 23 martie 2020, 7:08 PM | Coronavirus | Educaţie | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Marius Göndör, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar al Județului Arad, a postat, pe o rețea de socializare, un mesaj prin care își dorește să liniștească elevii, părinții și cadrele didactice, în care afirmă că „nu ia în calcul înghețarea anului școlar 2019-2020”.

  „În calitate de reprezentant al Ministerului Educației și Cercetării în județul Arad doresc să-i asigur pe elevii arădeni și totodată pe părinții lor că Ministerul Educației și Cercetării nu ia în calcul înghețarea anului școlar 2019-2020.
  Personal cred că perioada grea prin care trecem nu lasă loc de declarații, dezbateri, controverse pe acest tip de teme sau scenarii.
  Avem nevoie ca toată energia noastră să se canalizeze în a trece cu calm, luciditate și solidaritate socială peste această grea încercare. Am convingerea că odată trecuți vom avea răgazul și iscusința de a găsi soluții să finalizăm anul școlar în curs”, a scris, pe o rețea de socializare, prof. Marius Göndör, inspectorul general al ISȘ Arad.

  La rândul ei, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, spune că ministerul nu ia în calcul sub nicio formă îngheţarea anului şcolar sau amânarea examenelor naţionale cu un an, precizând că specialiştii din cadrul Ministerului Educaţiei lucrează la mai multe scenarii.

  Aceste reacții vin după ce vicepremierul Raluca Turcan afirma, luni dimineața, că sunt luate în calcul trei scenarii în privinţa anului şcolar, în contextul coronavirusului: evaluările au loc conform calendarului iniţial, evaluările sunt decalate sau anul şcolar va fi repetat.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.