sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update ExclusivInspectorii DSP au sancționat liceul în care ieri zăcea timp de câteva ore un șobolan mort (FOTO)

  de Andrei Fuliaș | 27 februarie 2017, 12:02 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  5

  Știri Arad. Elevii unui liceu din municipiul Arad au rămas șocați luni dimineață când au ajuns la școală și, pe holul unității, se putea observa un șobolan mort. Vorbim despre Colegiul Tehnologic de Industrie Alimentară din Arad, situat pe strada Lucian Blaga, un liceu… parcă cu nume „predestinat” pentru astfel de rozătoare…

  Unul dintre elevii care învață acolo ne-a trimis mai multe fotografii. Acesta spune că șobolanul zace acolo încă de la prima oră, când a ajuns la școală, iar după trei ore, în momentul în care ne-a trimis fotografiile, cadavrul rozătoarei n-a fost luat de nimeni!

  „Nu este prima oară când vedem șobolani umblând prin liceu. De obicei mai vedem câte unul, iar în perioada de iarnă sunt chiar mai mulți. Probabil vin la căldură. De această data, însă, șobolanul stă mort de aproape trei ore pe hol, chiar la intrarea într-o sală de clasă”, ne-a explicat elevul care, de teamă să nu fie luate măsuri disciplinare împotriva lui, dorește să își păstreze anonimatul.

  Între timp am încercat să discutăm și cu Iulia Ghinga, director al Colegiului Tehnologic de Industrie Alimentară, dar doamna secretar al instituției ne-a explicat că doamna director nu este momentan în instituție, iar directoarea adjunctă este la ore. Avem promisiunea că de îndată ce doamna director ajunge în instituție ne va contacta.

  Totodată, am discutat și cu domnul Constantin Cătană, directorul Direcției de Sănătate Publică Arad, care ne-a explicat că nu se știe nimic despre această problemă, că nu au primit nicio sesizare, dar că în cursul zilei de astăzi o echipă de inspectori din cadrul instituției pe care o conduce se va deplasa la liceul menționat pentru a vedea exact despre ce este vorba.

  UPDATE – DSP a amendat Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară pentru mizeria din școală

  După ce Special Arad a publicat ieri, în exclusivitate, fotografii cu un șobolan care zăcea mort de câteva ore pe holurile Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară din Arad și în urma discuției pe care noi am avut-o cu directorul DSP Arad, Constantin Cătană, o echipă de inspectori s-a deplasat la instituția de învățămțânt pentru a vedea exact despre ce este vorba.

  Ulterior, șeful DSP Arad a declarat pentru Special Arad că instituția a fost amendată cu suma de 3.000 de lei, însă nu neapărat pentru întâmplarea cu șobolanul mort de pe holurile liceului, cât pentru mizeria pe care inspectorii au găsit-o în instituție.

  „Cu părere de rău pot să vă confirm că inspectorii nostrii au găsit în instituția de învățământ exact ce au găsit și în luna octombrie a anului trecut. Au găsit aceeași mizerie și nepăsare. Nu ne face plăcere să amendăm instituțiile, cu atât mai puțin pe cele ale Statului, care oricum nu au suficienți bani pentru investiții, dar cumva trebuie să încercăm să-i responsabilizăm pe cei care conduc aceste instituții. În definitoriu discutăm despre sănătatea cetățenilor, iar în acest caz despre sănătatea copiilor”, a explicat Constantin Cătană pentru Special Arad.

  16997268_10211237837602987_790176860_n 17035864_10211237803802142_434288594_o 17036529_10211237837522985_2020071923_o

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • La cererea directoarei ? Bună glumă. Dacă sunt niște aberații îmi e aproape imposibil să nu reacționez.
    Esti din scoala si stii ca in acest weekend a fost deratizarea ?
    Imi e scarba de unii elevi din scoala sincer .
    Fac tam-tam din orice si mi se pare penibil din partea lor. Ok a fost gasit , nu stiu cat a stat soarecele de la 9 in colo dar stiu ca e primul. Sigur cel care a dat acest subiect ca stire, e vre-un fustrat de a 9-a care e corigent . -.-

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.