sâmbãtã, 9 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Inspecții inopinate ale Consiliului Concurenței la Enel

  de - | 20 septembrie 2023, 6:39 PM | Naţional

  0

  Imagine cu rol ilustrativ / magazin Enel

  Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la Enel România, atât la companiile de distribuție din grup, cât și la cele de furnizare. Compania este suspectată de abuz de poziție dominantă, în detrimentul celorlalți furnizori cu amănuntul și al consumatorilor. Practic, companiile de distribuție ar fi limitat concurența în piață prin favorizarea propriilor furnizori de electricitate, informează Hotnews.

  Inspecțiile s-au derulat în cadrul a trei investigații privind posibile abuzuri de poziție dominantă al operatorilor de distribuție a energiei electrice din cadrul grupului Enel, în zonele în care aceștia dețin licență, potrivit unui comunicat al Consiliului.

  Practic, autoritatea de concurență are indicii că distribuitorii E-Distribuție Muntenia, E-Distribuție Banat și E-Distribuție Dobrogea, printr-o serie de acțiuni, limitează concurența pe piață, prin favorizarea propriilor furnizori de energie electrică, Enel Energie și Enel Energie Muntenia, în detrimentul celorlalți furnizori cu amănuntul și al consumatorilor.

  Enel: Acordăm o atenție deosebită respectării legii

  La solicitarea HotNews.ro, reprezentanții companiei au transmis că au cooperat cu inspectorii și le-au pus la dispoziție toate documentele solicitate:

  „Consiliul Concurenţei a derulat o inspecţie inopinată la unele societăți din grupul Enel în România. Societățile Enel acordă o atenție deosebită respectării legislației în domeniul concurenței, își desfășoară activitatea cu transparență, nediscrimininare și respect pentru clienți, iar în cadrul inspecției au cooperat pe deplin cu autoritatea competentă, punând la dispoziţie toate documentele și informaţiile solicitate”.

  Citește mai mult pe Hotnews.ro.

  Citește și: Consiliul Concurenței „intră pe fir” în isteria prețurilor din benzinării

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.