duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Insipid, inodor, incolor! UTA și Farul, o remiză albă care te face să nu te mai uiți la fotbal…

  de Lucian Dănilă | 16 decembrie 2023, 4:25 PM | Sport | Topic special

  3

  Dacă ai văzut meciul dintre UTA și Farul probabil că nu mai ai chef să te uiți la fotbal, sau să nu te mai uiți la fotbalul din pompos numita Superliga. Așa un fotbal urât între campioana României și o echipă care e la al patrulea sezon de prima ligă nu are cum să te mulțumească…

  Rednic spunea la conferința de presă că are nevoie de suporteri, că dacă ești suporter adevărat îți însoțești echipa fie că joacă la Sibiu, la Cluj, fie că sunt minus câteva grade sau ai muri de cald… Dar mă întreb, Rednic ce le oferă acestor suporteri, câteva sute, așa cum au fost astăzi la Sibiu?

  Opt jucători cu profil defensiv din unsprezece și nici un atacant veritabil. Așa a arătat echipa de start a Bătrânei Doamne în jocul cu campioana Farul, o umbră a echipei care în vară câștiga campionatul. Dintre cei opt jucători defensivi, cinci nu au trecut linia de centrul terenului, Iacob, Benga, Conte, Stolnik și Căpușă, iar Abeid a făcut și el câteva zgârieturi prin gazon în zona careului lui Aioani.

  De la Carp și Mihai nu mă așteptam să vină ei cu o pasă care să schimbe tabela pentru că ei sunt mai preocupați cu munca grea de la mijlocul terenului. Cu excepția unor zvâcniri ale lui Omondi, singurul care a avut astăzi ocazii la poarta Farului, UTA nu a avut nicio treabă cu atacul. Să vezi că Fabry și Micovschi nu pot nimic și să-l introduci pe Rareș Pop în minutele de prelungiri îmi dă cu virgulă. Rareș nici nu a apucat să atingă mingea…

  Cooper e cât un camion, cât un cap-tractor de TIR, dar cade la fiecare fază și nu e în stare să protejeze mingea deși adversarii lui au chiar și cu 20 de centimetri mai puțin decât el.

  Rednic s-a mulțumit cu remiza. Ar fi semnat pentru ea din startul jocului. Hagi ar fi vrut să câștige, dar nu a avut nici el cu cine pentru că Budescu este doar cu numele același ca și cel de la Astra, iar Luis Munteanu a cam terminat cu fotbalul de când a câștigat titlul. A intrat și Mazilu, un jucător care de când a semnat cu Brighton a ajuns rezervă la Farul și de câte ori intră nu aduce niciun plus. Cel mai probabil, peste doi ani va fi încă unul dintre jucătorii care vor reveni la Ovidiu pentru a le relansa Hagi cariera…

  Farul nu a fost mai de bătut ca astăzi poate de pe vremea în care era antrenată chiar de… Rednic. Elevii lui Hagi au avut posesia dar nu au știut ce să facă cu ea, au marcat un gol invalidat de VAR și au greșit mai multe pase într-un meci decât Hagi în toată cariera de 20 de ani de fotbal…

  Gata cu fotbalul pe ziua de astăzi. Mai bine ne uităm la Home Alone… Măcar, după ce l-am văzut de atâtea zeci de ori, acolo știm la ce să ne așteptăm. Și chiar mai reușim să râdem. La UTA cu Farul m-am enervat, m-am enervat pentru că cei de pe gazonul arenei din Sibiu au mimat munca.

  Ăsta nu e fotbal, e o glumă…

  FC UTA Arad – Farul Constanța 0-0

  UTA: Fl. Iacob – Stolnik, Conte, Benga – Căpușă, Cr. Mihai, Carp (72 Marku), Abeid – Fabry (90+1 Rareș Pop), Omondi, Micovschi (90+1 Stahl).

  Rezerve: Kucher – Cooper (72 Cooper), Rodrigues, Iurasciuc, Marku, Ofosu, Pop, Stahl, Stanciu.

  Antrenor: Mircea Rednic

  Farul: Aioani – Sîrbu, Larie, Boli, Dussaut – Vînă, Artean, Grameni – Budescu (68 Grigoryan), Rivaldinho (68 Mazilu), L. Munteanu (68 Queiros).

  Rezerve: Buzbuchi – Queiros, Dănuleasă, Grosu, Banu, N. Popescu, Grigoryan, Benchaib, Mazilu.

  Antrenor: Gheorghe Hagi

  Arbitri: Iulian Călin (Ștefănești – Argeș) – Adrian Popescu (Craiova), Romică Bîrdeș (Pitești). Rezervă: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea).

  Camera VAR: Cristina Trandafir, Valentin Avram (ambii din București)

  Observator FRF: Zoltan Szekely (Baia Mare)

  Observator LPF: Ioan Mărginean (Alba Iulia).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.