sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Îngropați în gunoaie în propria curte! Mai multe persoane au fost amendate

  de Special Arad | 4 februarie 2021, 5:06 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat: În perioada 1-3.02.2021, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului-DGPLA au desfășurat acțiuni de verificare a unei curți comune aparținând unui imobil situat în Arad, pe str. Mețianu, unde a fost semnalată nemenținerea curățeniei de către un locatar.

  A rezultat că, în zonele comune sunt depozitate  deșeuri reciclabile amestecate cu deșeuri municipale, clădirea prezentând un aspect general insalubru.

  O parte din deșeurile reciclabile provin de la agenții economici care au puncte de lucru în  respectivul imobil, aspect ce facilitează activitatea de colectare și depozitare constantă a deșeurilor de către locatarul în cauză.

  S-a constatat încălcarea prevederilor HCLM  nr. 162/2006-privind normele de gospodărire ale municipiului, fiind aplicată o amendă de 1000 lei, iar pentru nerespectarea HCLM nr. 297/2015-privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului de salubrizare a Municipiului Arad, s-au aplicat amenzi de 3500 lei.

  În final, au fost sancționați atât persoana care a procedat la depozitarea deșeurilor, cât și asociația de locatari și un agent economic care nu a luat măsurile necesare în cazul propriilor deșeuri reciclabile.

  De asemenea, s-a dispus remedierea situației prin ridicarea gunoiului de către un operator economic specializat. 

  Poliția Locală va reveni în această locație, pentru a verifica respectarea normelor legale.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.