Îngropați în gunoaie în propria curte! Mai multe persoane au fost amendate

  de Special Arad | 4 februarie 2021, 5:06 PM | Știri Arad

  0

  Comunicat: În perioada 1-3.02.2021, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului-DGPLA au desfășurat acțiuni de verificare a unei curți comune aparținând unui imobil situat în Arad, pe str. Mețianu, unde a fost semnalată nemenținerea curățeniei de către un locatar.

  A rezultat că, în zonele comune sunt depozitate  deșeuri reciclabile amestecate cu deșeuri municipale, clădirea prezentând un aspect general insalubru.

  O parte din deșeurile reciclabile provin de la agenții economici care au puncte de lucru în  respectivul imobil, aspect ce facilitează activitatea de colectare și depozitare constantă a deșeurilor de către locatarul în cauză.

  S-a constatat încălcarea prevederilor HCLM  nr. 162/2006-privind normele de gospodărire ale municipiului, fiind aplicată o amendă de 1000 lei, iar pentru nerespectarea HCLM nr. 297/2015-privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciului de salubrizare a Municipiului Arad, s-au aplicat amenzi de 3500 lei.

  În final, au fost sancționați atât persoana care a procedat la depozitarea deșeurilor, cât și asociația de locatari și un agent economic care nu a luat măsurile necesare în cazul propriilor deșeuri reciclabile.

  De asemenea, s-a dispus remedierea situației prin ridicarea gunoiului de către un operator economic specializat. 

  Poliția Locală va reveni în această locație, pentru a verifica respectarea normelor legale.

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.