Înghesuiți într-un Golf ca într-o mașină de clovn, polițiștii le-au întrerupt călătoria

  de Special Arad | 9 August 2017, 12:10 PM | Pilu | Socodor | Știri Arad

  1

  În cadrul unei acţiuni pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră arădeni au depistat, într-un autoturism condus de un bărbat din județul Timiș, șase cetăţeni din Siria care au încercat să treacă ilegal frontiera, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

  În data de 08.08.2017, în jurul orei 20.30, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din carul Sectorului Poliției de Frontieră Vărşand, județul Arad, au oprit pe comunicaţia Socodor-Pilu, la aproximativ 2 km de frontieră, un autoturism marca VW Golf condus de cetăţeanul român Sorin M., în vârstă de 53 de ani, din judeţul Timiş, în care se aflau şase cetățeni străini.

  Deoarece pasagerii nu au putut prezenta documente de călătorie, aceștia au fost duși la sediul Sectorului PF Vărşand pentru cercetări.

  La verificări s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Siria, doi bărbaţi, două femei şi doi minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 și 31 ani, iar copii în vârstă de 1 și 3 ani, solicitanţi de azil în România. Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să ajungă într-un stat din Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă pentru că nu posedau o viză valabilă.

  Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză şi îi cercetează pe cetăţenii sirieni pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar pe cetăţeanul român pentru trafic de migranţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

  sursă foto: arhivă

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.