Îngheață administrația-n ei: OLAF vine la Lipova să ancheteze „sifonări” de fonduri europene!

  de Lucian Valeriu | 18 mai 2015, 10:27 AM | Culise | Recomandările editorilor

  0

  Dacă i-ai spune asta unui copil, s-ar bucura: vine OLAF la Lipova! Din păcate, însă, pentru adulți – în speță pentru cei responsabili cu/de administrarea fondurilor europene – nu e vorba despre simpaticul personaj din Frozen, ci de temutul Oficiu European Anti-Fraudă.

  Chiar dacă nu se vede nimic pe străzi și cu ochiul liber, Lipova se poate lăuda cu accesarea mai multor fonduri pe programe europene decât 90% din orașele din România – inclusiv cel de o importanță local-județeană majoră: reabilitarea și modernizarea celor 14 străzi centrale (21.400.908 lei fără TVA, pe Programul Operaţional Regional – POR… contact rezolvat, s-o spunem direct, prin ministrul Liviu Dragnea, cu o firmă din Sibiu). E suficient să navigăm pe site-ul Primăriei Lipova ca să vedem că orășelul de pe Mureș nu a fost deloc ignorat de Uniunea Europeană – care chiar a fost o doamnă generoasă la portofel: Reabilitarea clădirii Casa Armatei și pregătirea ei pentru Centru Recreativ Orășenesc Lipova, Dezvoltarea turismului cultural in Regiunea Vest prin renovarea si includerea in circuitul turistic a Bisericii si Manastirii Maria Radna, Centru de informare turistică Lipova, Închiderea gropii de gunoi a oraşului – sunt investiții în derulare aproape exclusiv finanțate de UE.
  Conform surselor noastre, OLAF a fost sesizat prin plângere direct adresată, iar baza sesizării o formează tocmai evenimentul care se petrece acum: reabilitarea străzilor – dar, desigur, odată sosiți comisarii europeni, vor ancheta totul. Așa încât îngheață administrația publică-n cam toți de pe-acolo.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.