joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Infograficul zilei: Ce au căutat românii pe internet în 2023?

  de Special Arad | 2 decembrie 2023, 10:34 AM | Infograficul zilei | Naţional

  0

  Cele mai folosite cuvinte cheie în căutările românilor pe internet în 2023 nu reprezintă neapărat o surpriză, majoritatea făcând și subiectul articolelor de presă de-a lungul anului, dar evidențiază mult mai clar preferințele și interesele românilor.

  Analiza detaliată cu topul căutărilor pe internet în România a fost efectuată de agentia SEO TargetWeb, iar lista cu rezultatele este împărțită în mai multe categorii, precum politicieni, branduri, filme, melodii românești, filme, seriale, cazare în România sau rețete culinare.

  Ce au căutat românii pe Internet în 2023 (1)Ce au căutat românii pe Internet în 2023 (2)

  Politicienii cei mai căutați în 2023:

  1. Klaus Iohannis: Președintele României a rămas o figură centrală în căutările online, cu atenție sporită asupra poziției sale în cadrul crizei energetice și a relațiilor internaționale. Volumul mediu de căutare lunar al numelui Klaus Iohannis în cel mai popular motor de căutare este de 60500 de căutări.

  2. George Simion: Liderul partidului AUR, cunoscut pentru abordările sale controversate și discursurile „pasionale”, a captivat atenția publicului, reflectând interesul crescut pentru politica națională. Volumul mediu de căutare lunar al numelui George Simion a fost în 2023 de 33000 căutări lunare, urmat de Marcel Ciolacu cu 27100 căutări lunare, Mircea Geoană cu 18000 căutări lunare, Alina Gorghiu la egalitate cu Diana Șoșoacă cu 8100 căutări lunare, Raluca Turcan cu 5400 căutări lunare la egalitate cu Ludovic Orban, Nicolae Ciucă cu 3600 căutări lunare la egalitate cu Alexandru Rafila.

  Destinații de cazare preferate în România:

  1. Eforie Nord: Acest oraș de pe litoralul Mării Negre a fost în topul preferințelor pentru vacanțe de vară, atras atât familiile cât și tinerii prin plajele sale largi. Numarul mediu de căutări lunare în 2023 dupa expresia „Cazare Eforie Nord” a fost de 49500 căutări.

  2. Brașov: Orașul istoric din inima Transilvaniei continuă să fie un magnet pentru turiști, datorită peisajelor montane, a amplasării sale geografice și a patrimoniului cultural bogat.

  Rețete populare în 2023:

  1. Ciorbă de perișoare: Această rețetă tradițională românească a fost extrem de căutată în 2023, reflectând dorința oamenilor de a redescoperi și prepara mâncăruri autentice acasă. Românii au căutat în medie in fiecare luna din 2023 de 60500 de ori expresia “ciorba de perisoare”.

  2. Tiramisu: Popularitatea acestei deserturi clasice italiene denotă interesul în creștere pentru gastronomia internațională și experimentarea cu rețete noi în bucătăria proprie.

  Top brand-uri căutate în 2023 pe internet:

  1. Google
  2. Facebook
  3. Youtube
  4. Yahoo
  5. Google Translate
  6. Chat Gpt
  7. Olx
  8. Whatsapp
  9. Dedeman
  10. Emag

  Top filme căutate în 2023 pe Internet:

  1. Romina, VTM
  2. Barbie
  3. Furios și iute X
  4. Elemental
  5. Taximetristi
  6. Haita de acțiune
  7. Oppenheimer
  8. Motanul încălțat
  9. Ramon
  10. Nuntă pe bani

  Top aplicații Descărcate în 2023 din App Store și Google Play:

  1. Temu: Shop Like a Billionaire: Această aplicație de shopping, nou apărută pe piața românească, a câștigat rapid popularitate datorită ofertelor sale variate și prețurilor competitive.

  2. Chat GPT: Această aplicație inovatoare bazată pe inteligența artificială a atras atenția publicului prin capabilitățile sale de a genera texte, răspunde la întrebări și asista în diferite sarcini, devenind rapid un instrument indispensabil pentru mulți utilizatori.

  Top melodii căutate în 2023 pe internet:

  1. Rareș & Bogdan DLP – La tine și la bani
  2. VESCAN & Eva Timush – Colegi de apartament
  3. Alina Eremia & Mario Fresh – Ai Fost
  4. JADOR – Skinny
  5. Connect-R & RalukaOfficial – Lasa-ma Sa Te…
  6. Andia – La nevedere
  7. Andra & Andrei Banuta – Nu m-am gândit La despărțire
  8. Leo de la Roșiori – Am tras draperiile
  9. Smiley – Aia e
  10. PUYA & Iraida – Opriți Planeta

  Analiza realizată de agenția SEO TargetWeb a fost posibilă prin examinarea diverselor surse online, inclusiv Google, iOS App Store, Google Play, Bing, YouTube, ChatGPT, TikTok, Facebook și Instagram.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.