joi, 22 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Infograficul zilei: Ascensiunea și declinul Marvel Studios la box office

  de Tomck@t | 25 noiembrie 2023, 2:17 PM | Infograficul zilei | Pop Culture

  0

  Filmul „The Marvels” reprezintă cel mai mare eșec din istoria MCU în ceea ce privește vânzarea biletelor în cinematografe în prima săptămână de la lansare. Încasările s-au ridicat la doar 46.110.859 dolari, în condițiile în care bugetul filmului a fost de 273.800.000 dolari.

  Nu este primul film din cele 33 marca Marvel Studios care să nu exceleze la box office, „The Incredbile Hulk” și „Captain America: The First Avenger”, ori filmele lansate în pandemia COVID au adus câștiguri modeste pentru studioul de film, dar este prima oară când s-a produs efectiv o gaură în buget. Pierderea financiară a filmului „The Marvels” persistă și acum, după două săptămâni, câștigul total pe plan global fiind de doar 167.010.163 dolari, potrivit boxofficemojo.com.

  Revista Fortune notează că, în mare parte, de vină este greva scenariștilor de la Hollywood și că, mai mult ca sigur, succesul MCU va reveni odată cu titluri noi „Avengers” și „X-Men”, dar este cât se poate de evident că multitudinea de filme cu supereroi au ajuns la un plafon și a intrat în vigoare extenuarea fanilor, precum și inevitabila maturizare a lor (au trecut 15 ani de la primul film MCU, „Iron Man”).

  Visualcapitalist.com a ilustrat într-un infografic cum arată exact urcușurile și coborârile filmelor MCU la box office, precum și notele criticilor pentru aceste filme pe Rotten Tomatoes.

  Infograficul folosește datele furnizate de site-ul The Numbers până în data de 12 noiembrie 2023, iar sumele în dolari nu au fost adaptate inflației.

  Marvel-Box-Office_04

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.