sâmbãtã, 13 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Incredibil și inadmisibil! Polițiștii locali au dat peste cel mai al dracu’ ponei, care nu vrea nici în ruptul capului să le spună al cui e

  de Andrei Fuliaș | 28 august 2019, 5:42 PM | Pamflet | Topic special

  0

  O să spuneți că ceea ce ați citit în titlul acestui material este o glumă de-a noastră, dar vă asigurăm că nu e. Sau cel puțin dacă e să ne luăm după ce spune Poliția Locală Arad, iar noi vrem să-i credem pe cuvânt.

  Așa se face că polițiștii locali arădeni s-au confruntat astăzi cu o misiune tare dificilă, fiindcă au dat peste un ponei dat naibii. De ce dat naibii? Fiindcă nemernicul nu vrea nici în ruptul capului să colaboreze cu autoritățile. Aflăm de la aceeași instituție numită Direcția Generală Poliția Locală Arad că „poneiul se află în imposibilitatea de a-și declina identitatea”, adică nu poate sau nu vrea să-și spună numele. Totodată, din același comunicat emis de reprezentanții instituției aflăm că respectivul ponei se află și în „imposibilitatea de a oferi relații care să ducă la identificarea stăpânului său”. Adică probabil poneiul nu-și mai amintește exact cum arată stăpânul său… sau poate nu vrea.

  Noi luăm în considerare și faptul că poate poneiul, „arestat” fiind de către polițiștii locali, își exercită dreptul de a nu spune nimic. Știți voi, replica aia din filme, în care polițistul îi spune suspectului că „are dreptul să nu spună nimic, fiindcă orice spune poate fi folosit împotriva sa la proces”. Ori, zeloși din fire cum îi știm, polițiștii locali sigur i-au citit drepturile poneiului înainte să-i pună „cătușele”. Oare dreptul la un apel telefonic i s-a oferit poneiului, să-și sune avocatul, sau ceva? Sau a primit măcar un avocat din oficiu?

  Totuși, este foarte posibil ca noi să fi interpretat greșit comunicatul Poliției Locale și să fi înțeles eronat că aceștia au găsit un ponei. Este foarte posibil ca aceștia să-l fi găsit pe stăpânul poneiului, iar acum îl așteaptă pe ponei să-l identifice pe stăpân și să-l ia acasă. Cel puțin așa reiese din același comunicat de presă: „Ținând cont de faptul că poneiul …(tralala și lalala), acesta este așteptat la adăpost, pentru a-și lua acasă animalul”. Ori, dacă e așa, domnilor de la Locală, știm că unii oameni se comportă ca niște animale, dar, totuși, nu-i frumos să folosiți apelativul „animal” la adresa lor, că sunteți instituție publică. Sau Ion Iliescu vă scrie comunicatele?

  În continuare vă redăm, în cel mai fidel mod posibil (adică „copy-paste”), comunicatul celor de la Direcția Generală Poliția Locală Arad:

  „De o misiune inedită au avut parte polițiștii locali ai Biroului Supraveghere Comunitară miercuri, 28 august 2019, la orele prânzului:  un ponei care circula liber în imediata apropiere a Secției 1 de Poliție din cartierul Aurel Vlaicu a fost găsit, în preajma orei 12.00, de un arădean. Bărbatul nu a stat mult pe gânduri, anunțându-și descoperirea și solicitând sprijin la numărul de telefon al Dispeceratului DGPL Arad. În colaborare cu reprezentanții Serviciului Ecarisaj, patrupedul a fost preluat de pe domeniul public și transportat la Adăpostul Public de pe Calea Bodrogului. Ținând cont de faptul că poneiul se află în imposibilitatea de a-și declina identitatea sau de a oferi relații care să conducă la identificarea stăpânului său, acesta este așteptat la adăpost, pentru a-și lua acasă animalul.


  ***Notă: Acesta este un pamflet, numai că nu l-am scris noi, ci cei de la Poliția Locală Arad, fără să-și dea seama, iar noi le mulțumim, fiindcă o întreagă redacție ne-am împrăștiat de râs pe sub birouri în momentul în care l-am citit. 

  P.S. – Salutări domnului Ponei! Sperăm să reușească să-și recupereze animalul.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.