vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  INCREDIBIL cum se copiază la examenele din India cu poliția alături! FOTOGRAFIA care a făcut înconjurul lumii

  de Special Arad | 20 martie 2015, 10:06 AM | Educaţie | Internaţional

  0

  Imagini incredibile au fost surprinse în statul Bihar din India, unde în timpul examenului de promovare în clasa a 11-a, elevii au fost ajutaţi să copieze chiar de părinţii lor, sau de rude, prin metode inedite, scrie adevarul.ro.

  Zeci de părinţi au escaladat o şcoală şi au ajuns la ferestrele claselor de unde şi-au ajutat copiii să trişeze la examen. Cei examinaţi au primit de la rudele aflate la geam fiţuicile necesare pentru a rezolva subiectele.

  Potrivit „Times of India”, copiatul la examene este o practică larg răspândit în India, dar imaginile cu părinţii lor atârnaţi pe zid, pe la ferestre, au ajuns rapid în presa indiană şi au făcut apoi înconjurul lumii, notează adevarul.ro.

  Toate neregulile din timpul examenului s-au desfăşurat sub ochii poliţiei care nu a intervenit. De asemnenea, ministrul Educaţiei din India, PK Shahi, a declarat că nu poate face nimic pentru a opri acest fenomen: „guvernul este neajutorat în lupta cu practicile necinstite fără cooperarea părinţilor şi a elevilor”, a precizat PK Shahi.

  „Să ne spuneţi voi ce poate face guvernul pentru a-i opri pe elevi să copieze dacă părinţii nu sunt pregătiţi să coopereze? Ar trebui ca guvernul să dea ordine pentru a-i împuşca?”, a adăugat ministrul indian al Educaţiei, încheie adevarul.ro.

  FOTO: Dipankar

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.