luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Inconștiența poate ucide! Doi șoferi din Arad s-au îmbătat și au vrut să ia tramvaiul, respectiv trenul, cu tot cu mașini | Foto

  de Andrei Fuliaș | 17 noiembrie 2019, 1:28 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  Fotografiile sunt de la evenimentul rutier de pe Calea Romanilor(foto: Facebook/B.B.V.)

  Inconștiența unor șoferi poate duce la urmări grave sau catastrofale, iar lucrul acesta îl constatăm de nenumărate ori. În aceeași notă, aflăm aproape zilnic cum o mulțime de șoferi sunt depistați în trafic încălcând flagrant legislația rutieră și mai ales care sunt prinși conducând băuți.

  Este și cazul a doi arădeni, unul de 41 de ani, altul de 46, care în inconștiența lor și cu creierii îmbibați în alcool, au urcat la volan după ce au „gustat” puțin mai mult din licoarea lui Bachus. Și, cum bine este știut și dovedit, alcoolul le-a „amorțit” simțurile și i-a dus într-un refugiu al stații de tramvai de pe Calea Romanilor, respectiv pe liniile de cale ferată de pe Cââmpul Liniștii.

  Astfel, sâmbătă seara, în jurul orelor 20:10, un arădean de 41 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe Calea Romanilor, fiind sub influenta alcoolului, a pierdut controlul asupra autoturismului și a intrat în refugiul stației de tramvai „Traian”. În urma impactului autoturismul a luat foc.
  Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 1,34 mg./l. alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. Din fericire, nu au existat victime.

  Pe numele șoferului a fost întocmit un dosar penal s.a.s.i conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

  Două ore mai târzu, în jurul orelor 22:25, un arădean de 46 de ani, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra autoturismului și a pătruns pe liniile de cale ferată de pe Câmpul Liniștii. În urmă testării cu aparatul alcooltest a rezultat o îmbibație alcoolică de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conform procedurii, s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

  În cauză se continuă cercetările s.a.s.i. conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.