Închisoarea din adâncuri. Un fost lagăr soviectic din Estonia a devenit obiectiv turistic (VIDEO)

  de - | 12 iulie 2015, 12:00 PM | Recomandările editorilor | Turism | Video

  0

  O închisoare veche din epoca sovietică atrage deopotrivă localnici şi turişti. Canicula îi face să se refugieze între zidurile sinistrei clădiri care ascunde  una dintre cele mai căutate plaje de la Marea Baltică.

  A funcţionat până în 1991 când s-a destrămat Uniunea Sovietică. Deţinuţii de aici munceau până la epuizare în carierele de marmură. Acum, regiunea Rummu din nordul ţării a devenit un important punct turistic de pe litoralul Mării Baltice. 

  Fostul lagar de muncă din Estonia este astăzi una dintre cele mai căutate plaje din ţară. O dată cu închiderea închisorii când săpăturile de la minele din zona s-au oprit, apele subterane au invadat clădirea, iar locul arată acum ca o lagună. În mijlocul apei au rămas doar ruinele, potrivit stiri.tvr.ro.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.