luni, 20 mai, 2024

Special Arad Logo

  10 de ani de închisoare, după ce l-a înjunghiat pe tâlharul care voia să-i fure geanta, în Gara CFR Arad

  de Ioana Costaș | 9 aprilie 2024, 9:24 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  4

  Tribunalul Arad

  10 ani de închisoare cu executare este condamnarea pe care Tribunalul Arad a pronunțat-o, la sfârșitul lunii martie, în dosarul în care un bărbat a fost trimis în judecată pentru că l-a înjunghiat cu un briceag în torace pe cel care a încercat să-i fure geanta, incidentul având loc în Ajunul Crăciunului, anul trecut, pe peronul Gării CFR Arad.

  În dimineața incidentului, inculpatul s-a deplasat în incinta stației CFR Arad pentru a-şi cumpăra un bilet de călătorie, pentru a pleca în localitatea de domiciliu. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere din incinta gării îl arată pe bărbat cumpărând un bilet de călătorie, fiind deja urmărit de omul străzii, acesta din urmă observând geanta pe care inculpatul o avea asupra sa și în care a presupus că se aflau valori. În aceste condiții, victima decide să încerce să sustragă respectiva geantă, potrivit rejust.ro.

  În jurul orei 11:30, victima îl acostează pe inculpat în zona peronului 1 al gării CFR, atentă să aleagă o zonă care nu era acoperită de camerele de supraveghere şi prin violenţă, încearcă să-i fure geanta.

  Confruntat cu un atac material, direct, imediat şi injust îndreptat atât împotriva sa (în condiţiile în care este trântit la pământ) cât şi împotriva bunurilor sale, pe fondul stării de temere generate de acest atac, inculpatul reacţionează la rândul său violent şi mult disproporţionat raportat la intensitatea atacului, scoate un cuţit tip briceag pe care îl avea asupra sa şi loveşte victima în zona toracelui, provocându-i acestuia o plagă înjunghiată.

  În momentele imediat următoare, victima fuge în interiorul staţiei CFR şi îi solicită unei persoane să apeleze telefonic serviciile de urgenţă, susţinând că a fost înjunghiat, aşa cum rezultă din declaraţia acestui martor şi, de asemenea, de imaginile surprinse de camerele de supraveghere. La rândul său, inculpatul conştientizând gravitatea faptei sale, aruncă cuţitul pe terasamentul din piatră al căii ferate, între gardul confecţionat din ţevi de metal de culoare maro şi sârmă, respectiv linia de cale ferată nr. 1, unde a fost descoperit de către organele de poliţie cu ocazia cercetării la faţa locului”, s-a reținut starea de fapt, potrivit rejust.ro.

  Bărbatul înjunghiat a primit primul ajutor de la un echipaj medical al ambulanței, iar apoi a fost transportat la Unitatea de Primire Urgențe Arad, unde a decedat, cadrele medicale neputându-l salva.

  Atât în cursul urmăririi penale cât și în fața instanței, cu ocazia audierii, inculpatul și-a recunoscut fapta. Bărbatul a mai fost condamnat definitiv în anul 2009 la o pedeapsă de 4 ani închisoare pentru săvârşirea unei tentative la omor.

  Citește și: Tocmai în Ajunul Crăciunului… înjunghiat în fața Gării CFR Arad! Bărbatul a murit la spital

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. = CE DRK DE JUSTITZIE E ASTA ? VICTIMA SE APARA SI A RASPUNS MULT DISPROPORTZIONAT . AGRESORUL ERA BAUT – VICTIMA DE STATURA MICA SI TU SPUI CA TREBUIA SA SE APERE CU FUGA . SCARBA MI E .== CUM E POLITZIA ASA I SI JUSTITZIA . SONDAJUL IRES DE LUNA TRECUTA ARATA CA NICI TINERII NU MAI AU INCREDERE IN JUSTITZIA FANARIOTA – E VORBA GOALA . TRAIASCA FANARIHOTZII SI SLUGILE LOR .

   +10 voturi
   +1
   -1
  2. Ireal … trebuie sa te lași omorât când cineva te atacă ? Viața ta ce cetățean normal nu valorează nimica și trebuie să te lași tâlhărit ? Dacă tâlharul după ce lua geanta ar fi omorât pe de la care furase geanta ? Ireal … justia din Arad este ireală

   +4 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.